avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... lndemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

lndemnizatie crestere copil

As avea si eu o intrebare- sunt o mamica a unui bebelus de doua luni, iar in luna octombrie urmeaza sa imi depun documentatia pentru indemnizatia de crestere copil.pb mea este ca nici nu am depus inca cererea de crestere copil si deja stiu cine imi va ocupa postul dupa ce voi face eu cerere ded suspendare.in cazul in care eu din crestere copil ma voi intoarce dupa implinirea varstei de un an postul meu se elibereaza automat sau persoana cared urmeaza sa fied angajata va ramane pana ii expira contractul - banuiiesc ca.i vor face contractul pe perioada determinata sau va avea stiplat in contractul si faptul ca se va rezilia in momentul intoarcerii mele la serv?mentionez ca fac cerere pentru doi ani, dar ma voi intoarce dupa un an al copilului.va multuesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:45, 16 Septembrie 2015
Codul Muncii prevede urmatoarele:
Art.83
Contractul individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata numai in urmatoarele cazuri:
a) inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca, cu exceptia situatiei in care acel salariat participa la greva;
.....

Art.51
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele situatii:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
.........

Art.84
....
(2) In cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.

Art.84 alin.2C.mun.este aplicabil in situatia in care c.i.m.este incheiat pe durata determinata , insa in practica sunt foarte multi angajatori care incheie c.i.m. si pe durata nedeterminata.
1. - Este normal ca angajatorul sa se gandeasca de pe acum pe cine va aduce pe postul dvs. pe perioada cat veti fi in concediu crestere copil (CCC).
- Trebuie ca cineva sa indeplineasca atributiile dvs. in aceasta perioada.

2. Dvs. puteti sa reveniti la locul de munca oricand, inainte de a inceta CCC.

3. Pe postul dvs. poate fi angajata o persoana pe perioada determinata pana la revenirea dvs. din CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca ccc Florentina04 Florentina04 Buna ziua, Daca mi se suspenda contractul de munca pentru concediu crestere copil pe o perioada de doi ani, iar in locul meu altcineva ocupa postul, ... (vezi toată discuția)
Data revenirii din concediu crestere copil alexj17 alexj17 Bună ziua, O angajata la o instituţie publică a făcut o cerere de suspendare a contractului de muncă pentru cocediu de crestere copil de pană la 2 ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata kalinda kalinda Buna ziua, Imi puteti spune, va rog, in cazul in care o persoana aflata in somaj, gaseste un loc de munca pe perioada determinata de 1 an de zile, pe postul ... (vezi toată discuția)