avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... contract de munca CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

contract de munca CCC

Buna ziua,

Daca mi se suspenda contractul de munca pentru concediu crestere copil pe o perioada de doi ani, iar in locul meu altcineva ocupa postul, contractul noului angajat pe ce perioada se incheie? Pe 2 ani, perioada in care contractul meu este suspendat, un an, sau perioada nederminata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:18, 11 Aprilie 2017
Teoretic, contractul pentru persoana care va inlocuieste ar trebui sa fie numai pentru perioada respectiva...Oricum, la intoarcere postul dvs. trebuie eliberat.
Codul Muncii
Art. 83.
Contractul individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata numai in urmatoarele cazuri:
a) inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca, cu exceptia situatiei in care acel salariat participa la greva;
.....

Art. 84
....
(2) In cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim determinat art 83 lit a IldikoB IldikoB Buna ziua, am dori sa incheiem un cim determinat pt inlocuirea unei salariate care va fi in crestere copil . Codul muncii specifica : durata contractului ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil janinasalvastru janinasalvastru As avea si eu o intrebare- sunt o mamica a unui bebelus de doua luni, iar in luna octombrie urmeaza sa imi depun documentatia pentru indemnizatia de crestere ... (vezi toată discuția)
Cdd pentru inlocuire persoana plecata in ccc ama_1810 ama_1810 Buna ziua, In tipizatul de contract pe durata determinata pentru inlocuirea unei colege aflata in CCC am urmatorul paragraf: \"DURATA CONTRACTULUI a) ... (vezi toată discuția)