Buna ziua,
Imi puteti spune, va rog, in cazul in care o persoana aflata in somaj, gaseste un loc de munca pe perioada determinata de 1 an de zile, pe postul unei persoane aflate in concediul de cresterea copilului, cum se procedeaza daca persoana aflata in concediu se intoarce mai devreme la serviciu? Exista posibilitatea ca interimarul sa ramana la locul de munca pana la incheierea anului? Sau este obligat sa paraseasca postul in favoarea titularului? Cum se face contractul de munca in acest caz? Si in aceste conditii, interimarul mai beneficiaza de somaj daca nu a lucrat 12 luni?
Multumesc frumos!
art 84 C.Mun
(2) In cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular
Teoretic, CIM -ul dvs va inceta in momentul in care salariata se va intoarce din CCC.Practic, puteti vorbi cu angajatorul sa continuati CIM pana faceti vechimea de 12 luni. Stiu un caz concret in care s-a putut, s-a amanat intoarcerea din CCC a salariatei -cu frustrarea de rigoare a salariatei in cauza -pana la realizarea stagiului complet de cotizare de 12 luni a persoanei aflate ca inlocuitor.
Incetare cim
Nadia Anemona
Buna ziua! Va rog frumos sa-mi oferiti un raspuns pentru urmatoarea speta: sunt profesor suplinitor calificat, angajat pe perioada determinata, in locul unei ... (vezi toată discuția)