avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... temei incetare CIM art 84
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

temei incetare CIM art 84

Buna ziua,

Va rog un sfat:

Art. 84
(1) Contractul individual de munca pe durata determinata nu poate fi incheiat pe o perioada mai mare de 36 de luni.
(2) In cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.

Salariata care are CIM suspendat a facut o cerere de revenire la locul de munca mai repede decat durata initiala iar angajatorul va aproba cererea.

In acest caz, CIM persoanei angajate care a inlocuit salariata ce era in CICC, va inceta in baza art. 56 lit i ?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:53, 28 Martie 2017
Va inceta in baza art.56 alin.1 lit.i coroborat cu art.84 alin.2 C.mun.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Martie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc!
Ma intereseaza subiectul.
Sunt angajata de curand in colul unei persoane plecata in concediu de crestere copil. Mi s-a spus acest lucru verbal de catre angajator.

Pentru ca incetarea unui CIM incheiat determinat pentru inlocuirea unei persoane cu CIM suspendat se face vreun document suplimentar, trebuie specificat undeva lucrurul acesta?

Daca nu mi se spunea ca voi inlocui o persoana cu CIM suspendat nu aveam de unde sa stiu. Cum se instiinteaza noul angajat ca urmeaza a inlocui o persoana cu CIM suspendat?

Multumesc
Se putea specifica in c.i.m. , acest lucru.
dar daca nu am fost instintata in scris, in cazul in care se intampla ceea ce s-a descris mai sus, iar persoana se intoarce, angajatorul imi poate inceta CIM cu articolele de mai sus, ?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Cim determinat art 83 lit a IldikoB IldikoB Buna ziua, am dori sa incheiem un cim determinat pt inlocuirea unei salariate care va fi in crestere copil . Codul muncii specifica : durata contractului ... (vezi toată discuția)
Inchidere cim cu o litera gresita deliabrett32 deliabrett32 Buna ziua. Mi s-a inchis cim de catre scoala la care am functionat pana la 13 aprilie, odata cu intoarcerea titularei la post, cu art 55 lit b, desi eu nu ... (vezi toată discuția)
Incetare cim la revenirea titularului de post Lavinia07 Lavinia07 Buna, sunt angajata pe perioada determinata de 24luni pe perioada suspendarii titularei de post, care este in CCC aceasta doreste sa revina la serviciu ... (vezi toată discuția)