Art. 84
(1) Contractul individual de munca pe durata determinata nu poate fi incheiat pe o perioada mai mare de 36 de luni.
(2) In cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.
Salariata care are CIM suspendat a facut o cerere de revenire la locul de munca mai repede decat durata initiala iar angajatorul va aproba cererea.
In acest caz, CIM persoanei angajate care a inlocuit salariata ce era in CICC, va inceta in baza art. 56 lit i ?
Ma intereseaza subiectul.
Sunt angajata de curand in colul unei persoane plecata in concediu de crestere copil. Mi s-a spus acest lucru verbal de catre angajator.
Pentru ca incetarea unui CIM incheiat determinat pentru inlocuirea unei persoane cu CIM suspendat se face vreun document suplimentar, trebuie specificat undeva lucrurul acesta?
Daca nu mi se spunea ca voi inlocui o persoana cu CIM suspendat nu aveam de unde sa stiu. Cum se instiinteaza noul angajat ca urmeaza a inlocui o persoana cu CIM suspendat?
dar daca nu am fost instintata in scris, in cazul in care se intampla ceea ce s-a descris mai sus, iar persoana se intoarce, angajatorul imi poate inceta CIM cu articolele de mai sus, ?