avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inchidere cim cu o litera gresita
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inchidere cim cu o litera gresita

Buna ziua. Mi s-a inchis cim de catre scoala la care am functionat pana la 13 aprilie, odata cu intoarcerea titularei la post, cu art 55 lit b, desi eu nu mi-am inaintat demisia si nici nu am dat/semnat preaviz, tinand cont ca era dreptul meu legal sa ma bage in somaj. Ce pot face? Se mai poate opera modificare in revisal? Secretara s-ar putea sa refuze. Cum o pot constrange? Totul s-a facut pentru a asigura o serie de facilitati titularei in cauza.. Deci, ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:03, 29 Aprilie 2017
Art.55 lit.b C.mun. inseamna incetarea c.i.m. cu acordul partilor si nicidecum prin demisie.

In primul rand, trebuie revocata decizia de incetare a c.i.m. cu art.55 lit.b C.mun. si apoi emisa una noua cu articolul corect.

Este vorba de art 56, alin 1, lit i, corect? Incetare contract de munca individual pe perioada determinata la expirarea perioadei, respectiv revenire titular.
Corect ar fi art.56 alin.1 lit.i coroborat cu art.84 alin.2 C.mun.

Codul Muncii
art.84
...
(2) In cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim la revenirea titularului de post Lavinia07 Lavinia07 Buna, sunt angajata pe perioada determinata de 24luni pe perioada suspendarii titularei de post, care este in CCC aceasta doreste sa revina la serviciu ... (vezi toată discuția)
Temei incetare cim art 84 Gepetto25 Gepetto25 Buna ziua, Va rog un sfat: Art. 84 (1) Contractul individual de munca pe durata determinata nu poate fi incheiat pe o perioada mai mare de 36 de luni. ... (vezi toată discuția)
Incetare cim pe perioada determinata cu 1 luna mai devreme. aba1011 aba1011 Buna seara dragilor. Am nevoie din nou de ajutorul dvs. Sotia mea are un contract de munca pe perioada determinata care zice asa citez: \\"Cuprinsa ... (vezi toată discuția)