avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... vechime in munca sau in specialitatea studiilor ?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

vechime in munca sau in specialitatea studiilor ?

Buna ziua. Am o nelamurire la care sper sa ma puteti ajuta. Sunt functionar public, momentan in CIC, si as vrea sa stiu cum este considerat acest concediu in cazul intoarcerii la serviciu si avansarii in trepte, respectiv este luata drept vechime in munca si acesti doi ani nu-mi sunt considerati in cazul in care trebuie sa vansez pe o treapta superioara? As dori sa-mi precizati si legislatia1 cf. careia se fac trecerile in trepte superioare. Am o vechime de 10 ani in munca si sunt tot principal (cred ca este vechea legislatie).Multumesc.
Cel mai recent răspuns: allexandru83 , utilizator 14:58, 18 Iulie 2012
OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune:

Art.22
...
(2) Perioada concediului pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1), art. 6 si 10 constituie vechime in munca si in serviciu, precum si in specialitate si se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu acestea.
mela2008 a scris:

As dori sa-mi precizati si legislatia1 cf. careia se fac trecerile in trepte superioare. Am o vechime de 10 ani in munca si sunt tot principal (cred ca este vechea legislatie).Multumesc.

Daca sunteti functionar public,
Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si prevederile H.G. nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor
privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publici, cu modificarile si completarile ulterioare.
Este vorba de grad profesional. Promovarea presupune, printre altele, completarea dosarului cu raporatele de evaluare pentru ultimii doi ani calendaristici. Astfel ca, chiar daca cei doi ani de CIC constituie vechime in munca si in serviciu, conditia privind rapoartele de evaluare pot sta in calea promovarii in gradul profesional superior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime în specialitatea studiilor galgo galgo Dacă în acceaşi perioada au existat 2 contracte individuale de munca, respectiv una în perioada august 2013-iunie 2016 ( 2 ani şi 11 luni - funcţia de ... (vezi toată discuția)
Avansarea intr-o functie imediat superioara maryana77 maryana77 Am nevoie de un raspuns la aceasta problema (cat mai urgent) Avansarea funcţionarilor publici cu statut special într-o funcţie imediat superioară la ... (vezi toată discuția)
Daca am nascut in iunie 2009, perioada de ccc se considera vechime in specialitate? rodika_mj rodika_mj Am nascut in luna iunie 2009, vreau sa stiu daca cei doi ani de CIC mi se vor considera vechime in specialitatea studiilor, pentru examenul de promovare in ... (vezi toată discuția)