Va rog sa-mi comunicati o opinie asupra spetei urmatoare.
Un prieten a contractat un credit acum patru ani.Nu a achitat ultima rata in cuantum de 300 lei a carei scadenta era data de iunie 2009.
In cursul lunii mai anul curent a primit 3 notificari, una din partea bancii, alta din partea unui avocat si alta din partea unei firme de recuperare creante prin care i se solicita sa plateasca creditul altfel va fi supus executarii silite.
Cunosc faptul ca potrivit art.405 alin.1 C.pr.civ. Dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani.
Mai departe. la art. 405 indice 2 este prevazut ca Cursul prescriptiei se intrerupe c) pe data indeplinirii in cursul executarii silite a unui act de executare.
Va rog sa-mi spuneti daca notificarile primite reprezinta acte de executare in acceptiunea art.405 indice 2 alin.1 lit.c? Situatie in care cred ca cursul prescriptiei se reinnoieste.
Executari silite
Tinu21
Va rog mult,explicati-mi termenii,nu sunt de specialitate,pot dpar sa banuiesc intelesul din urmatorul text,tot de pe siteul d-voastra
\\"\\\\"Potrivit ... (vezi toată discuția)
Credit restant
tofanionut
La inceputul anul 2005 am luat un credit de nevoie personale in valoare de 8000 euro.Am platit ratele aproape 1 an jumatate, dupa care am intrat in ... (vezi toată discuția)