avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Notificarea intrerupe cursul prescriptiei dreptului de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Notificarea intrerupe cursul prescriptiei dreptului de a cere executarea silita?

Buna ziua,

Va rog sa-mi comunicati o opinie asupra spetei urmatoare.

Un prieten a contractat un credit acum patru ani.Nu a achitat ultima rata in cuantum de 300 lei a carei scadenta era data de iunie 2009.
In cursul lunii mai anul curent a primit 3 notificari, una din partea bancii, alta din partea unui avocat si alta din partea unei firme de recuperare creante prin care i se solicita sa plateasca creditul altfel va fi supus executarii silite.
Cunosc faptul ca potrivit art.405 alin.1 C.pr.civ. Dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani.
Mai departe. la art. 405 indice 2 este prevazut ca Cursul prescriptiei se intrerupe c) pe data indeplinirii in cursul executarii silite a unui act de executare.

Va rog sa-mi spuneti daca notificarile primite reprezinta acte de executare in acceptiunea art.405 indice 2 alin.1 lit.c? Situatie in care cred ca cursul prescriptiei se reinnoieste.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: allexandru83 , utilizator 08:30, 19 Iulie 2012
notificarea nu este executare. executare silita pot face executorii, nu avocatii.
Iar daca somatia provine de la executorul bancar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executari silite Tinu21 Tinu21 Va rog mult,explicati-mi termenii,nu sunt de specialitate,pot dpar sa banuiesc intelesul din urmatorul text,tot de pe siteul d-voastra \\"\\\\"Potrivit ... (vezi toată discuția)
Credit restant tofanionut tofanionut La inceputul anul 2005 am luat un credit de nevoie personale in valoare de 8000 euro.Am platit ratele aproape 1 an jumatate, dupa care am intrat in ... (vezi toată discuția)
Imobil dobandit prin donatie poate fi executat? viopoe viopoe Buna ziua, am un credit pe care nu l-am mai achitat din decembrie 2009. acum urmeaza sa primesc prin donatie un imobil. cei de la firma de recuperare pot ... (vezi toată discuția)