am un credit pe care nu l-am mai achitat din decembrie 2009. acum urmeaza sa primesc prin donatie un imobil. cei de la firma de recuperare pot executa silit acest imobil, dobandit prin donatie?
Da, creditorul va putea sa urmareasc orice bun din patrimoniul dvs in vederea recuperarii creantei, plus dobanzi si penalizari, cheltuieli de executare.
dar auzisem la un moment dat ca datoria se prescrie dupa 3 ani de la ultima rata achitata..iar la capitolul "altfel de act" ..ce alt act as putea intocmi pentru a nu fi afectat de procedura de executare?multumesc!
Orice act intocmiti, daca bunul intra in patrimoniul dvs nu mai are importanta cum l-ati dobandit. Daca ati primit notificari/instiintari/somatii in timpul asta, prescriptia s-a intrerupt.
Domnule executor judecatoresc, in ce baza sustineti ca termenul de prescriptie este intrerupt de somatii? Din cate stiu codul de procedura sustine ca doar inceperea procedurii de executare sau efectuarea d eplati poate intrerupe, daca stiti altfel v-as ruga sa argumentati. (Repet, am zis din cate stiu, poate stiu gresit si atunci ne vom informa cu totii corespunzator). Art. 405 cod procedura civila - prescriptia este intrerupta de inceperea sau reluarea executarii sau de plati efectuate.