avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Imobil dobandit prin donatie poate fi executat?
Discuție deschisă în Executare silită

Imobil dobandit prin donatie poate fi executat?

Buna ziua,

am un credit pe care nu l-am mai achitat din decembrie 2009. acum urmeaza sa primesc prin donatie un imobil. cei de la firma de recuperare pot executa silit acest imobil, dobandit prin donatie?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: theolina22 , utilizator 16:05, 13 Martie 2013
Va intra in patrimoniul dvs., asa ca raspunsul e afirmativ.Puteti intocmi un altfel de act, nu donatie.
Da, creditorul va putea sa urmareasc orice bun din patrimoniul dvs in vederea recuperarii creantei, plus dobanzi si penalizari, cheltuieli de executare.
dar auzisem la un moment dat ca datoria se prescrie dupa 3 ani de la ultima rata achitata..iar la capitolul "altfel de act" ..ce alt act as putea intocmi pentru a nu fi afectat de procedura de executare?multumesc!
Orice act intocmiti, daca bunul intra in patrimoniul dvs nu mai are importanta cum l-ati dobandit. Daca ati primit notificari/instiintari/somatii in timpul asta, prescriptia s-a intrerupt.
Domnule executor judecatoresc, in ce baza sustineti ca termenul de prescriptie este intrerupt de somatii? Din cate stiu codul de procedura sustine ca doar inceperea procedurii de executare sau efectuarea d eplati poate intrerupe, daca stiti altfel v-as ruga sa argumentati. (Repet, am zis din cate stiu, poate stiu gresit si atunci ne vom informa cu totii corespunzator). Art. 405 cod procedura civila - prescriptia este intrerupta de inceperea sau reluarea executarii sau de plati efectuate.

Alte discuții în legătură

Executare silita contract telefonie radoimarian radoimarian Buna ziua, Ieri am primit o somatie de la un cabinet executor judecatoresc cu suma 6000 ron referitor la un contract telefonie mobila incheiat in anul 2003 ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie din 2007 mircea_av mircea_av Buna ,va rog sa m-a szcuzati ca revin la un subiect diascutat mai demult,in 2007 am avut un contract cu romtelecomul ,care mi-l-a inchis pentru neplata, si ... (vezi toată discuția)
Notificarea intrerupe cursul prescriptiei dreptului de a cere executarea silita? allexandru83 allexandru83 Buna ziua, Va rog sa-mi comunicati o opinie asupra spetei urmatoare. Un prieten a contractat un credit acum patru ani.Nu a achitat ultima rata in cuantum ... (vezi toată discuția)