avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Cenzor la un ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Cenzor la un ong

buna ziua,
1. V-as ruga sa-mi spuneti daca in cadrul unui ONG (asociatie) este obligatoriu sa existe cenzor pentru controlul financiar intern, si daca da, este posibil ca cenzorul sa fie una din persoanele membre ale Adunarii Generale a asociatiei?
2. Deasemenea este posibil ca o persoana care obtine un venit ca indemnizatie de consilier local, deci de la bugetul statului, sa poata obtine si un alt venit de la un ONG care are ca sursa de finantare principala o subventie de la bugetul statului?
Va multumesc.
Dana Pausan
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:45, 12 August 2012
E obligatoriu sa aveti un cenzor daca se depaseste numarul de 15 membri cu drept de vot. Aceasta persoana poate fi si membru al asociatiei dar sa nu fie membru in structura de conducere.
Pentru intrebarea a doua, eu zic ca ar fi bine ca pe perioada mandatului de ales local sa renunte la calitatea de membru in ong pentru a evita eventualul conflict de interese.
Multumesc pentru ajutor dl. Neagu. Weekend placut.
Domnului Neagu, adresez o alta rugaminte in legatura cu intrebarea mea anterioara:
Ati putea sa-mi spuneti si ce reglementare juridica este in vigoare pentru a avea cenzor la asociatie doar daca se depasete numarul de 15 membrii cu drept de vot?
Multumesc.
Art.27.-
(1) Actul constitutive poate prevedea numirea unui censor sau a unei comisii de cenzori.
(2) Daca numarul asociatilor este mai mare de 15, numirea unui cenzor este obligatorie. Acesta poate fi o persoana din afara asociatiei.
Textul integral al legii il puteti consulta la adresa [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raport cenzori la ong-uri? krisztina krisztina Buna ziua! Spuneti-mi va rog daca este obligatoriu ca raportul cenzorilor sa insoteasca sit.financiare anuale la ONG-uri pe 2008, si daca este necesar acest ... (vezi toată discuția)
Cenzor-asociatie sau fundatie legally brunette legally brunette Buna ziua! In cazul unei asociatii (ONG) , persoana desemnata ca cenzor trebuie sa fie obligatoriu membru din asociatie sau poate fi si cineva din afara ... (vezi toată discuția)
Contabil si cenzor in acelasi timp la ong mironmihail mironmihail buna ziua, daca esti membru in consiliul director al unui ong,cenzor al aceluiasi ong,poti sa fii si contabilul acestuia(ong)? cu contract de munca? (vezi toată discuția)