avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... sulta vs. credit ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

sulta vs. credit ipotecar

Buna ziua!
In timpul casatoriei am achizitionat un apartament pe un credit ipotecar pe 20 de ani.
Dupa divort/partaj, fosta sotie a ramas in apartament preluand creditul asupra ei. Totodata s-a fixat si o sulta in favoarea mea platibila in rate timp de 10ani. Dat fiind ca intampin dificultati in incasarea sultei, m-am gandit sa execut apartamentul. Dar nu pot din cauza bancii care are ipoteca de rang 1. Ce as putea face, dat fiind ca acest apartament e singurul bun executabil? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 15:12, 18 Iulie 2012
Buna ziua,
Eu cred ca v-ati gandit la o schema ca sa scoateti banca din joc. Ati omis insa ca Banca este si creditorul dvs, sau ca si dvs. sunteti debitorul bancii, daca banca nu a fost de acord la partaj sa renunte la garantia personala impotriva dvs.. Daca incepeti executarea silita pt sulta, asupra apartamentului, banca va declansa scadenta anticipata a intregului redit. Drept urmare, va incasa intregul credit din suma obtinuta in urma vanzarii apartamentului si poate pune si poprire pe sulta, sau va poate executa silit orice bun pe care dvs il aveti in proprietate, inclusiv veniturile prezente si viitoare.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iulie 2012
ContSters214341, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita rocorobert rocorobert Buna seara, as dori sa stiu cum se poate efectua o executare silita , in cazul in care imobilul se afla in coproprietate, este ipotecat de rang I in favoarea ... (vezi toată discuția)
Executare silita roxxanna roxxanna Stimati domni, Am cateva intrebari legate de urmatoarea situatie: Eu si fostul sot am avut un litigiu pe un imobil (luat prin credit ipotecar si inca ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament. sulta zatara zatara Situatia : sotul si sotia au divortat; in urma partajului apartamentul a revenit sotiei care trebuie sa plateasca o sulta sotului; au convenit sa vanda ... (vezi toată discuția)