avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... nivel alocatie cantina ajutor social
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

nivel alocatie cantina ajutor social

O cantina de ajutor social a trecut de la bugetar la SRL si a devenit platitoarre de TVA.Conform HG 421/16.04.2008 nivelul alocatiei /zi/persoana este de 6 lei.Consiliul local considera ca aceasta suma cuprinde si TVA.Prin urmare aloca doar 6 lei /zi/persoana,dar noi consideram ca nu este corect pentru ca in lista zilnica de alimente, cantina acorda 6 lei /persoana /zi fara TVA,daca ar aloca alimente de 6 lei cu TVA, in realitate ,persoana care serveste masa primeste alimente doar de 4.84 lei.Prin urmare noi consideram ca trebuie sa primim de la Consiliul local 6 lei +TVA /zi/persoana .Cum este corect ?

Cel mai recent răspuns: tatiana1 , utilizator 17:22, 23 Iulie 2012
Activitatea de asistenta sociala( cantina de ajutor social) este o operatiune scutita de tva , conform Codului fiscal, art 141, alin (1), litera i)
ART. 141 Scutiri pentru operaţiuni din interiorul ţării

(1) Următoarele operaţiuni de interes general sunt scutite de taxă:
...
i) prestările de servicii şi/sau livrările de bunuri strâns legate de asistenţa şi/sau protecţia socială, efectuate de instituţiile publice sau de alte entităţi recunoscute ca având caracter social, inclusiv cele livrate de căminele de bătrâni ...

[ link extern ]

In cadrul unitatii dvs trebuie sa tineti o evidenta separata a operatiunilor scutite de tva fata de cele cuprinse in sfera de aplicare a TVA.

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva prestari servicii in eu anaglock anaglock SRL din Romania detaseaza angajati (necalificati) la Ingrijire Batrani in statele EU. Stiu sigur ca aceste servicii sunt scutite de TVA dar din pacate nu ... (vezi toată discuția)
Tva la azil de batrani tikuca tikuca Buna ziua. Daca o Asociatie ONG este acreditat sa functioneze ca azil de batrani si a depasit plafonul de 220000 ron, devine platitor de TVA? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392b stan camelia stan camelia Buna ziua! Am aflat ca trebuie sa depuna toata lumea D 392A sau D 392B.In cazul meu trebuie sa depun D 392B(PFA neplatitor de TVA).Poate cineva sa ma ... (vezi toată discuția)