avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la Azil de batrani
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la Azil de batrani

Buna ziua.
Daca o Asociatie ONG este acreditat sa functioneze ca azil de batrani si a depasit plafonul de 220000 ron, devine platitor de TVA?
Va multumesc mult.
Weekend placut
Ultima modificare: Vineri, 9 Februarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: tikuca , utilizator 20:28, 9 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Va rog sa cititi din codul fiscal art. 292 - Scutiri pentru anumite activități de interes general și scutiri pentru alte activități

(1) Următoarele operațiuni de interes general sunt scutite de taxă:
..........

i) prestările de servicii și/sau livrările de bunuri strâns legate de asistența și/sau protecția socială, efectuate de instituțiile publice sau de alte entități recunoscute ca având caracter social, inclusiv cele livrate de căminele de bătrâni; Norme metodologice
Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 392b stan camelia stan camelia Buna ziua! Am aflat ca trebuie sa depuna toata lumea D 392A sau D 392B.In cazul meu trebuie sa depun D 392B(PFA neplatitor de TVA).Poate cineva sa ma ... (vezi toată discuția)
Tva prestari servicii in eu anaglock anaglock SRL din Romania detaseaza angajati (necalificati) la Ingrijire Batrani in statele EU. Stiu sigur ca aceste servicii sunt scutite de TVA dar din pacate nu ... (vezi toată discuția)
Nivel alocatie cantina ajutor social tatiana1 tatiana1 O cantina de ajutor social a trecut de la bugetar la SRL si a devenit platitoarre de TVA.Conform HG 421/16.04.2008 nivelul alocatiei /zi/persoana este de 6 ... (vezi toată discuția)