legally_aid a scris:
nefiind vorba despre o corespondenţă în adevăratul sens sau în înţelesul legii penale, câtă vreme ea nu este privată şi nu este secretă ci , dimpotrivă, este un anunţ public.
Ce intelegeti dvs. prin "corespondenta in adevaratul sens" si "corespondenta in intelesul legii penale"...
Poate ca nu mai am eu notiunea de "corespondenta"...sau nu mai stim sa traducem din romana in romana...
CONFORM DEX "CORESPONDÉNŢÃ, corespondenţe, s.f. I. 1. Schimb (regulat) de scrisori între două sau mai multe persoane. ♦ Totalitatea scrisorilor schimbate între două persoane. ♦ Conţinutul unei scrisori." - si dex-ul se refera doar la forma scrisa a corespondentei - sa inteleg ca asta ar fi "adevaratul sens "...restul definitiei nu intra in discutiile noastre...
CONFORM LEGII PENALE art. 195 C. pen., ...deschiderea unei corespondente adresate altuia ori interceptarea unei convorbiri sau comunicari efectuate prin telefon, telegraf sau prin alte mijloace de transmitere la distanta fara drept. " - corespondenta imbraca mai multe forme..de la cea scrisa...la cea vorbita...si se poate realiza prin mai multe mijloace...modul de transmitere nefiind limitat de legiuitor.
...sa nu uitam ca insusi legiuitorul permite "äfisajul" ca forma de corespondenta...ex: "citarea prin afisaj"...este tot o forma de corespondenta adresata, care are caracter privat in sensul ca "este destinata numai adresantului ", in fapt celui citat.
Scopul corespondentei este ...este "transmiterea de informatii"...intre 2 subiecti sau mai multi...cu asta cred ca suntem de acord...
Nicaieri in Cpen. nu se specifica faptul ca ar fi imperios necesar ca o "corespondenta sa fie secreta"... ci "este incriminata sustragerea, distrugerea sau retinerea unei corespondente, precum si divulgarea continutului unei corespondente, chiar atunci când a fost trimisa deschisa ..." - corespondeta prin afisaj ..are forma unei "corespondente deschise"
In ceea ce priveste caracterul privat al acesteia..este dat bineinteles de limitarea la un grup restrans in ceea ce priveste destinatarii carora le este adresata...evident pe inscrisurile afisate au fost notati destinatarii corespondentei..." membrii asociatiei de proprietari ai blocului..."
..de unde concluzia dvs. de anunt public???...
Ca este sau nu afisata la avizier...nu este un motiv de nelegalitate..., sa nu uitam ca avizierul este sub controlul conducerii asociatiei de proprietari...desi ar trebui sa aiba o utilizare comuna, al obstii..uite ca practica e alta...
Prin urmare atata timp cat :
- a imbracat forma scrisa - in limba romana;
- are un semnatar si unul sau mai multi destinatari;
- are scopul de informare sau de transmitere a unei informatii;
- este afisata intr-un loc vizibil (de fel si presedintele asociatiei afisaza comunicatele in acelasi loc - nu neaparat la avizier)
- este afisata pe un domeniu privat - nu public (se limiteaza la locatarii imobilului)
- eu in calitate de proprietar am dreptul de proprietate si asupra partilor comune ale imobilului (in devalmasie cu ceilati proprietari)
Atunci....in ce baza sustineti afirmatia ca aceste adrese scrise "nu imbraca forma unei corespondente" si prin urmare distrugerea acesteia NU poate imbraca forma unei infarctiuni deoarece nu intruneste elementele constitutive???
Va rog sa-mi argumentati cu litera legii pe care o invocati...poate gresesc eu in interpretare.