avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Se recupereaza prejudiciul? Ce se mai poate face?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Se recupereaza prejudiciul? Ce se mai poate face?

Anul trecut in luna iunie, cineva a fost abordat de catre o persoana, care s-a dat drept altcineva - care avand o functie il putea ajuta in obtinerea unui loc de munca in afara, fapt pentru care acest "cineva" a dat copii dupa acte si o suma de bani.
A facut sesizare la politie.
Anul acesta in luna mai, pagubitul a primit ordonanta nr. X, in care i se aduce la cunostinta ca nu se va incepe urmarirea penala, ca cel care l-a pagubit va plati amenda si cheltuieli judiciare, dar nu se specifica nimic de recuperarea banii pagubitului.
A facut plangere in care a specificat ca el vrea doar sa-si recupereze banii si a primit rezolutia data de prim procuror este ca: masurile luate de procuror sunt corecte.
A facut din nou plangere si a primit citatia ca trebuie sa se prezinte la proces si era stipulat art. 278 ind1 CPP.
Nimeni nu a stiu sa-i raspunda la intrebarea " Si cu banii mei cum ramane? Ii mai recuperez sau nu?"
Nu vrea avocat, vrea sa se reprezinte singur, ce poate face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:14, 19 Iulie 2012
Dacă şi instanţa va menţine soluţia procurorului, persoana vătămată se poate adresa instanţei civile cu acţiune împotriva făptuitorului , făcând dovada prejudiciului suferit .
Instanta de judecata este ultima care se pronunta in acest caz , daca s-a formulat in termenul legal de 20 de zile plangere impotriva rezolutiei procurorului sau pentru faptul ca acesta nu a raspuns in interiorul acestui termen plangerii formulate de persoana care se considera nedreptatita.
Cu privire la acest aspect , aveti ceva de aratat ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit rezolutia de la procuror prin posta cattie cattie Si vreau sa stiu de cand curge termenul pt contestatie,de la data postei sau data inregistrarii rezolutiei la Parchet,pt ca este inregistrata in 2009 in ... (vezi toată discuția)
Contestatie la hotararea de neincepere a urmaririi penale amuri amuri Buna ziua! As dori sa stiu cum se formuleaza o contestatie la o Hotarare de neincepere a urmaririi penale, avand in vedere ca toate probele din plangerea ... (vezi toată discuția)
Drept penal - respingere plangere impotriva rezolutiei prim-procurorului formulata in termen Lucian27 Lucian27 Am formulat plangere impotriva rezolutiei prim- procurolului la Judecatorie si mi-a respins-o ca tardiv formulata, desi pot dovedi cu stampila de plicul ... (vezi toată discuția)