avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... dovada permis auto in ce conditii se da?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

dovada permis auto in ce conditii se da?

Buna seara! O simpla intrebare am,la predarea permisului pentru acumulare de pcte se poate elibera dovada pt 15 zile?Si daca da in ce conditii?Adica trebuie solicitat de catre posesorul permisului la predarea acestuia?
A,inca ceva in termen de 5 zile,inseamna zile calendaristice sau zile lucratoare?Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 08:54, 19 Iulie 2012
Pe ce perioada ti-a fost suspendat permisul?
pe o perioada de 30 de zile
1. nu se elibereaza dovada de circulatie
2. zile calendaristice

HG1391
Art. 209. – (1) La cumulul a cel putin 15 puncte de penalizare, serviciul politiei rutiere din judetul care are în evidenta conducatorul de autovehicul comunica acestuia, în scris, în termen de 10 zile de la data înregistrarii în evidenta a ultimelor puncte de penalizare, sanctiunea contraventionala complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce, precum si obligatia de a se prezenta la sediul politiei rutiere, în termen de 5 zile de la primirea înstiintarii scrise, pentru a preda permisul de conducere.
(2) Titularul permisului de conducere are dreptul de a conduce autovehicule de la data cumularii celor 15 puncte de penalizare si pâna la data expirarii termenului când avea obligatia de a preda permisul de conducere sau, dupa caz, pâna la data predarii permisului de conducere.
(3) Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule opereaza în ziua urmatoare celei în care a fost predat permisul de conducere sau, dupa caz, a expirat termenul de predare a acestuia.
(4) În cazul în care titularul permisului de conducere nu se prezinta la politie, în termenul prevazut la alin.(1), perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule se majoreaza, de drept, cu 30 de zile.
(5) În situatia în care titularul permisului de conducere face dovada imposibilitatii prezentarii la politie în termenul de 5 zile de la primirea înstiintarii scrise, perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule dispusa potrivit alin.(4) se anuleaza.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumulat puncte de penalizare. mi se suspendã dreptul de a conduce? vio9999 vio9999 in data de 09.02.2013 am acumulat 09 puncte amenda in data de 27.03.2013 inca 02 . puncte iar in data de 24.08.2013 inca 05 puncte . doresc a stii daca mi se ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permisul suspendat pt acumulate a 15 puncte basturk basturk sunt un taximetrest din pacate am acumulat 15 pucte de penalizare ultima amenda de centura stiam ca am 12 14 pucte si lam intrebat pe domnul politist daca ma ... (vezi toată discuția)
Executare pedeapsa cumul de puncte cod rutier mallox mallox In 6.05.2007 am cumulat 15 puncte de penalizare. Pe 26.09.2008 m-am prezentat la politie dupa ce mi-a transmis un vecin ca am fost cautat de un agent de la ... (vezi toată discuția)