avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de refugiat
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de refugiat

Buna ziua!
Bunicii mei se aflau in Romania in timpul razboiului,iar in anul 1944 locuind intr-o zona din Cluj,comuna Viisoara,iar soldatii asezandu-se in aceasta comuna,ei-bunicii mei,au fost deportati intr-o comuna apropiata la vreo 50 km.As vrea sa stiu daca aceasta presupune calitatea de refugiat si cum pot dovedi in instanta acest lucru fara acte doveditoare?
Mentionez ca bunicii mei au facut o cerere,singuri,iar eu nu stiu exact ce au declarat in aceasta,dar au primit raspuns de la arhivele nationale ca cererea lor nu poate fi solutionata datorita faptului ca ambele localitati mentionate se aflau in Romania in perioada 1940-1945,iar eventualele deplasari de populatie datorate operatiunilor militare au avut loc dupa 23 aud 1944.
Acum as vrea sa ma ocup eu,personal, de aceasta problema.Cum as putea rezolva aceasta situatie?Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Calitatea de deportat legea 290/2003 Artigas Artigas Va salut, Am un litigiu in derulare cu ANRP privind acoradarea de despagubiri pe baza Legii 290/2003.Printre documentele care mi s-au solicitat se numara si ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti pt pers nascute inainte de1944(de la fonduri europene) blaga grigore blaga grigore Am auzit ca persoanele nascute inainte de 1944 pot beneficia de drepturi banesti de la fonduri europene(in speta de la germania si ungaria).Undeva in judetul ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pentru cei deportati in urss venetiana venetiana Tatal meu, etnic german, a fost deportat din 01.01.1945-14.12.1949 in URSS. Perioada mai sus mentionata, figureaza in cartea lui de munca. Mai mai am ca dovezi ... (vezi toată discuția)