avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modul de repartizare cheltuieli de intretinere pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modul de repartizare cheltuieli de intretinere pentru aprtament cu doi proprietari diferiti

Buna ziua!Am nevoie urgent de un raspuns legal privind cazul meu.
locuiesc intr-un apartament impreuna cu fostul meu sot si cu doi copii dintre care unul este minor ,fiind incredintat de instanta mie.In ultimul timp fostul sot nu a mai contribuit la plata utilitatilor acumuland astfel restante la cheltuielile de intretinere ce depasesc 90 de zile.am fost dati in judecata de catre Asociatia de proprietari avand termen la proces 27.11.2012.Eu nu sunt o persoana rea platnica si m-am imprumutat de bani achitand jumatate din restanta urmand ca pana la termenul de judecata sa achit si diferenta.Avand in vedere ca fostul sot nu va platii chelt. de intretinere as dorii ca suma totala aferenta apartamentului pentru care suntem proprietari in proportie de 50% si pentru care nu s-a efectuat un partaj sa fie impartita pe jumatate, respectiv pe tabelul ce se afiseaza sa aparem doua persoane distincte, iar la nr. de persoane sa fie trecute doua cu doua avand in vedere ca cei doi copii nu sunt proprietari ai apartamentului.Va rog daca puteti sa-mi prezentati o baza legala prin care eu pot sa platesc cheltuielile de intretinere sau in cazul in care nu se poate cum pot sa-mi recuperez banii de la fostul sot in cazul in care eu platesc aceste utilitati.Pe ce nume va fi taiata chitanta in cazul cand eu platesc intreaga suma?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 17:58, 19 Iulie 2012
Normele in vigoare nu prevad dispozitii care sa solutioneze poblema cu care va confruntati dvs
Aveti dreptul sa achitati integral dvs cotele de contributie catre asociatia de proprietari,
urmand ca prin actiune in justitie sa solicitati obligarea la plata a ex sotului
In situatia mentionata de dvs este de preferat sa nu acumulati restante,astfel incat sa nu determinati asociatia de proprietari sa demareze procedura in instanta pentru recuperare debit acumulat,actiune care se poate finaliza prin executare silita-respectiv posibilitatea pierderii apartamentului
Somati celalalt proprietar sa-si plateasca partea sa si solicitati evacuarea
cum sa-l somez si cum se solicita evacuarea?
chiar daca nu exista o baza legala fata de cele prezentate pot fi trecuta pe tabelul de repartizare a cheltuielilor de intretinere separat de fostul meu sot , pot solicita acest lucru asociatiei de proprietari
Nu, nu se poate! Din punct de vedere al administratiei, apartamentul nu se poate separa pe lista, se calculeaza global cheltuielile pe cota-parte indiviza.

Problemele acestea le rezolvati prin instanta.

Alte discuții în legătură

Restanta-evacuare mireladolta mireladolta Buna ziua,am acumulat datorii la intretinere suma totala cu penalitati este de 2722.58,asta datorita faptului ca am intrat in somaj iar sotul meu castiga in ... (vezi toată discuția)
Restante intretinere Ufff Ufff Buna seara.incepand din anul 2011 am plecat din apartamentul pe care inca il detin impreuna cu fostul sot, in 2013 am divortat, in 2016 am deschis proces de ... (vezi toată discuția)
Evacuare chirias detecta detecta Buna ziua, va aduc in discutie urmatoarea situatie in care ma aflu si din care nu stiu cum este cel mai simplu si mai sigur sa ies. Cu patru ani in urma am ... (vezi toată discuția)