Buna ziua, va aduc in discutie urmatoarea situatie in care ma aflu si din care nu stiu cum este cel mai simplu si mai sigur sa ies. Cu patru ani in urma am inchiriat unei familii un apartament al carui proprietara sunt , fara a incheia un contract de inchiriere, cu promisiunea din partea mea de a le pune apartamentul la dispozitie minim doi ani, urmand ca in orice moment dupa incheierea acestui termen sa elibereze apartamentul pentru a-mi permite sa il vand. Cu sase luni in urma, in luna octombrie 2012 le-am adus la cunostinta faptul ca vreau sa elibereze apartamentul conform intelegerii verbale . De la un preaviz de o luna, cat am considerat eu ca este de bun simt am ajuns, in urma unor discutii de cel mai scazut nivel, la un termen de cinci luni, respectiv 1 martie 2013. Intre timp am aflat ca au la intretinere datorii de peste 2500 lei acumulate in anul trecut la care evident se adauga cele din anul in curs, nemaivorbind despre neachitarea celorlalte utilitati asupra carora nu am informatii. Am avut intelegere pentru ei, precum si speranta ca isi vor achita datoriile ceea ce nu s-a intamplat pana in prezent si ma face sa cred ca nu exista sanse sa se intample vreodata. Astazi, in urma unei discutii destul de aprinse am aflat ca termenul propus de ei (1 martie 2013) era de fapt o pacaleala, ei neavand de gand sa iasa din apartament . Mi s-a propus un alt termen si anume iunie 2013 cu argumentul ca au un copil la scoala . Este categoric de asteptat sa ceara apoi o noua amanare si evident intre timp datoriile acumulate la intretinere si furnizorii de utilitati se aduna aducandu-mi prejudicii mai mari cu fiecare luna. In plus ma impiedica sa imi rezolv problemele financiare privandu-ma de dreptul si posibilitatea de a vinde apartamentul atat timp cat ei il ocupa abuziv si cu rea intentie. Le-am pus in vedere ca daca nu elibereaza cat de curand apartamentul voi apela la politie pentru a intra in apartament. Argumentele lor pentru a nu se muta sunt dupa caz: e prea frig , nu au bani sa se mute, nu pot din cauza scolii copilului, si cel mai recent e motivul ca nu avem contract care sa stipuleze conditiile evacuarii. In aceasta situatie v-as ruga respectuos sa ma sfatuti ce as putea face asfel incat sa reintru in posesia propriului apartament. In speranta ca ma veti ajuta cu un sfat profesional, va multumesc cu anticipatie.
Trag de timp, ca sa prindeti perioade de iarna cand sunt interzise evacuarile !
Trebuie sa depuneti o actiune in instanta, de evacuare; se judeca relativ repede (1-2 termene); apoi cu sentinta obtinuta, apelati la un executor judecatoresc pentru a fi scosi afara.
Daca mergeti direct la politie nu rezolvati mare lucru!
Cu siguranta ei stiu acest lucru si tocmai de aceea refuza sa plece.
In cadrul actiunii in evacuare introduceti si un capat de cerere privind "pretentiii", sa va achite datoriile acumulate la utilitati; ca probe folositi fisa individuala de la asociatie, facturile de la alte unitati prestatoare de servicii (e - on E e-on G.N. etc.)
Dar in situatia in care nu exista niciun contract de inchiriere, cei care ocupa actualmente imobilul, nu pot nega acuzatiile sau cel putin o parte din ele?
tocmai de aceea eu recomandam doar o simpla actiune in evacuare, fara capat de cerere privind datoriile restante!
Aceste datorii restante le cereti prin actiune separata, deoarece implica discutii si probatorii mai ample ducand la lungirea inutila a actiunii in evacuare.
Banuiesc ca, in primul rand va intereseaza sa vedeti imobilul eliberat pentru a va putea folosi de el si, in al 2-lea rand vreti recuperarea cheltuielilor ramase restante de chiriasi.
La ce acuzatii va referiti? Daca aveti in vedere faptul ca ar putea nega ca au locuit in apartamentul in cauza, acest aspect poate fi dovedit prin orice mijloc de proba-interogatoriu, martori, proba cu inscrisuri in cadrul careia puteti solicita emiterea unei adrese catre Asociatia de Proprietari in scopul de a pune la dispozita instantei de judecata o adeverinta care sa ateste ca persoanele respective au locuit/locuiesc in apartament. Pe de alta parte, faptul ca aceste persoane nu detin un titlu-contract de inchiriere- face si mai usoara procedura de evacuare prin intermediul instantei de judecata. Cu privire la datoriile acumulate la intretinere si ceilalti furnizori de utilitati, precizez ca acestea pot fi invocate ca si argumente pentru evacuarea de urgenta a persoanelor respective prin promovarea unei cereri de ordonanta presidentiala. Totodata exista posibilitatea formularii unui capat separat de cerere prin care sa solicitati obligarea persoanelor respective la plata acestor cheltuieli, insa este recomandata formularea pe cale separata a unei astfel de cereri pentru a nu ingreuna judecarea cererii de evacuare.
Succes!
Restanta-evacuare
mireladolta
Buna ziua,am acumulat datorii la intretinere suma totala cu penalitati este de 2722.58,asta datorita faptului ca am intrat in somaj iar sotul meu castiga in ... (vezi toată discuția)
Evacuare apartament
Grecu8
Buna seara,
Am citit pe internet discutii despre evacuari dar nimic care sa se potriveasca situatiei mele.
Am cumparat la licitatie un apartament acum aprox. ... (vezi toată discuția)