avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare chirias
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare chirias

Buna ziua, va aduc in discutie urmatoarea situatie in care ma aflu si din care nu stiu cum este cel mai simplu si mai sigur sa ies. Cu patru ani in urma am inchiriat unei familii un apartament al carui proprietara sunt , fara a incheia un contract de inchiriere, cu promisiunea din partea mea de a le pune apartamentul la dispozitie minim doi ani, urmand ca in orice moment dupa incheierea acestui termen sa elibereze apartamentul pentru a-mi permite sa il vand. Cu sase luni in urma, in luna octombrie 2012 le-am adus la cunostinta faptul ca vreau sa elibereze apartamentul conform intelegerii verbale . De la un preaviz de o luna, cat am considerat eu ca este de bun simt am ajuns, in urma unor discutii de cel mai scazut nivel, la un termen de cinci luni, respectiv 1 martie 2013. Intre timp am aflat ca au la intretinere datorii de peste 2500 lei acumulate in anul trecut la care evident se adauga cele din anul in curs, nemaivorbind despre neachitarea celorlalte utilitati asupra carora nu am informatii. Am avut intelegere pentru ei, precum si speranta ca isi vor achita datoriile ceea ce nu s-a intamplat pana in prezent si ma face sa cred ca nu exista sanse sa se intample vreodata. Astazi, in urma unei discutii destul de aprinse am aflat ca termenul propus de ei (1 martie 2013) era de fapt o pacaleala, ei neavand de gand sa iasa din apartament . Mi s-a propus un alt termen si anume iunie 2013 cu argumentul ca au un copil la scoala . Este categoric de asteptat sa ceara apoi o noua amanare si evident intre timp datoriile acumulate la intretinere si furnizorii de utilitati se aduna aducandu-mi prejudicii mai mari cu fiecare luna. In plus ma impiedica sa imi rezolv problemele financiare privandu-ma de dreptul si posibilitatea de a vinde apartamentul atat timp cat ei il ocupa abuziv si cu rea intentie. Le-am pus in vedere ca daca nu elibereaza cat de curand apartamentul voi apela la politie pentru a intra in apartament. Argumentele lor pentru a nu se muta sunt dupa caz: e prea frig , nu au bani sa se mute, nu pot din cauza scolii copilului, si cel mai recent e motivul ca nu avem contract care sa stipuleze conditiile evacuarii. In aceasta situatie v-as ruga respectuos sa ma sfatuti ce as putea face asfel incat sa reintru in posesia propriului apartament. In speranta ca ma veti ajuta cu un sfat profesional, va multumesc cu anticipatie.
Cel mai recent răspuns: detecta , utilizator 19:47, 30 Martie 2013
Va multumesc tuturor pentru interes, sfaturi si promptitudine. Evident ca prioritatea mea este sa mi se elibereze apartamentul astfel incat sa ma pot folosi de el , iar in ceea ce priveste recuperarea daunelor nu mai sper sa se intample, avand in vedere ca am acceptat situatia (previzibila de altfel) in parte din compasiune. S-a dovedit a fi o greseala paguboasa de pe urma careia m-as multumi cu "invatatura de minte" si eliberarea apartamentului. Inca o data va multumesc , va voi urma sfaturile in privinta evacuarii si in functie de evolutia lucrurilor voi lua o hotarare in ceea ce priveste recuperarea sau nu a datoriilor acumulate, in functie si de cuantumul acestora la momentul respectiv. Sper sa revin cat de curand cu vestea rezolvarii problemei.
Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere ilegala in casa mostenita leusan leusan Ce poate face un mostenitor/i in urmatoarea situatie; A acceptat mostenirea la notariat in termenul legal,singurul din cei 4 copii ai defunctilor.O alta sora ... (vezi toată discuția)
Restanta-evacuare mireladolta mireladolta Buna ziua,am acumulat datorii la intretinere suma totala cu penalitati este de 2722.58,asta datorita faptului ca am intrat in somaj iar sotul meu castiga in ... (vezi toată discuția)
Evacuare apartament Grecu8 Grecu8 Buna seara, Am citit pe internet discutii despre evacuari dar nimic care sa se potriveasca situatiei mele. Am cumparat la licitatie un apartament acum aprox. ... (vezi toată discuția)