avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... LUAREA IN SPATIU
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

LUAREA IN SPATIU

Ma puteti ajuta cu cateva informatii legate de luarea in spatiu? Ma gandesc sa apelez la varianta ,,viza de flotant'', dar m-ar ajuta sa stiu si din punct de vedere juridic cum ma pot proteja de eventuale probleme cu persoana care va locui la adresa respectiva. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:29, 20 Iulie 2012
"Luarea in spatiu" in baza careia se obtine o viza de flotant, este o forma de comodat, un fel de inchiriere gratuita a unei parti din locuinta.
Dar trebuie stiut ca in cazul in care propietarul doreste sa anuleze acordului de luare in spatiu si sa evacueze persoana respectiva, poate face acest lucru doar daca detine o sentinta irevocabila si investita cu formula executorie de evacuare.

In cazul vizei de flotant nu sunt probleme, viza se aplica pe o perioada de maxim un an ( poate fi si mai putin), apoi poate fi reinnoita.
Dupa expirarea vizei.. il luati de aripa si-l dati afara, nefiind nevoie de o actiune de evacuare in instanta.
Lucrurile ar fi stat altfel daca i-ati fi facut buletin la adresa respectiva, ar insemna ca-l luati stabil in spatiu pe o perioada lunga de timp si atunci, da.. ar fi nevoie de un ordin de evacuare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa iau pe cineva in spatiu. cum ma protejez? priest1872 priest1872 Buna seara, Ma roaga un domn sa-l iau in spatiu. Ce masuri imi pot lua ca sa ma protejez? Stiu ca odata ce-mi dau acordul nu-i pot interzice sa locuiasca ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant Orasand Orasand Buna ziua!As avea o intrebare.De curand am dat apartamentul nostru cu contract decomodat da doar semnat intre noi si ei,iar acum dupa cateva zile mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Luarea in spatiu a unei rude ligia86 ligia86 Buna seara, Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Am un unchi care a divortat de sotie si s-a mutat in casa bunicilor fara nici un act de proprietate. Acum ... (vezi toată discuția)