Ma puteti ajuta cu cateva informatii legate de luarea in spatiu? Ma gandesc sa apelez la varianta ,,viza de flotant'', dar m-ar ajuta sa stiu si din punct de vedere juridic cum ma pot proteja de eventuale probleme cu persoana care va locui la adresa respectiva. Va multumesc.
"Luarea in spatiu" in baza careia se obtine o viza de flotant, este o forma de comodat, un fel de inchiriere gratuita a unei parti din locuinta.
Dar trebuie stiut ca in cazul in care propietarul doreste sa anuleze acordului de luare in spatiu si sa evacueze persoana respectiva, poate face acest lucru doar daca detine o sentinta irevocabila si investita cu formula executorie de evacuare.
In cazul vizei de flotant nu sunt probleme, viza se aplica pe o perioada de maxim un an ( poate fi si mai putin), apoi poate fi reinnoita.
Dupa expirarea vizei.. il luati de aripa si-l dati afara, nefiind nevoie de o actiune de evacuare in instanta.
Lucrurile ar fi stat altfel daca i-ati fi facut buletin la adresa respectiva, ar insemna ca-l luati stabil in spatiu pe o perioada lunga de timp si atunci, da.. ar fi nevoie de un ordin de evacuare
Viza de flotant
Orasand
Buna ziua!As avea o intrebare.De curand am dat apartamentul nostru cu contract decomodat da doar semnat intre noi si ei,iar acum dupa cateva zile mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)