avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... garaj legal, acte necesare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

garaj legal, acte necesare

Buna ziua,
Sunt din Timisoara, doresc sa cumpar un garaj. Cu ce acte imi atesta vanzatorul ca acel garaj este construit legal, si ca este proprietar cu drept de vanzare?
Am vbt la telefon cu persoana si mi-a spus ca "terenul este in concesiune de la primarie- numai ce si-a prelungit contractul de concesiune pe inca 10 ani, constructia este legala".
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 17:42, 19 Iulie 2012
Fara acte nu ar fi putut construi pe terenul in concesiune. Mai trebuie sa faca documentatia cadastrala cu care se va prezenta la notariat si veti incheia contract de vanzare cumparare.
InTimisoara sunt 8600 de garaje. Doar 5200 sunt cu acte in regula, celelate sunt ilegale. Stau in piciore doar pentru ca nu s-a sesizat /nu a deranjat pe nimeni incat sa fie demolate. Cifrele sunt luate din mai multe articole din presa. Deci, vreau un garaj din categoria celor 5200 :).
Cu ce acte imi atesta vanzatorul ca acel garaj este construit legal, si ca este proprietar cu drept de vanzare?
Cu autorizatia de constructie si procesul verbal de receptie a lucrarii daca este construit dupa anul 2000, acte pe care le va prezenta si la intocmirea documentatiei cadastrale. Intabularea nu se poate face fara acte de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare garaj fara cf ? garibaldi13 garibaldi13 Cine ma ajuta si pe mine cu un sfat ? Vreau sa cumpar un garaj construit pe un teren concesionat de la primarie . Are aut de constr. insa nu e intabulat. ... (vezi toată discuția)
Legat de vânzarea/donarea unui balcon alipit unui apartament Lili2022 Lili2022 Bună seara! Vă prezint următoarea situație. Cineva din familie a cumpărat un apartament, dar din neatenție, nu s-a inclus în contractul de ... (vezi toată discuția)
Nelamurire cadastru ContSters255159 ContSters255159 Am cumparat un lot de pamant, pe care mi-am ridicat o casa finalizata (receptie) in 2007, dar problemele incep sa apara in sensul ca : Pretul terenului a ... (vezi toată discuția)