avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore suplimentare platite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore suplimentare platite

Buna ziua. Am incheiat un contract de munca cu perioada nedeterminata cu o societate. In contract este specificat timp de lucru 8 ore/zi, 40 ore/saptamana. Programul meu este de 8 ore pe zi de luni pana vineri inclusiv, iar sambata de 5 ore. Va rog sa-mi spuneti daca aceste 5 ore sunt considerate ore suplimentare si trebuie platite si daca ele se efectuiaza sambata ar trebui platite dublu. Daca asa este se poate da firma in judecata pt recuperarea banilor fiindca patronul nu doreste acest lucru ? Si daca da, pt. toata perioada scursa de la inceputul contractului , de 4 ani ? De asemenea, zilele libere nationale daca suntem obligati sa le lucram, se platesc dublu ? Multumesc.

Alte discuții în legătură

Orele suplimentare catalin07 catalin07 Buna ziua. Am incheiat un contract de munca cu perioada nedeterminata cu o societate. In contract este specificat timp de lucru 8 ore/zi, 40 ore/saptamana. ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare - munca in ture Ada30teo Ada30teo Daca am salariati care lucreaza in ture 1 saptamana 6 h/zi de luni pana vineri si Sambata+Duminica 10h/zi, iar in saptamana urmatoare lucreaza doar de luni ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca ore suplimentare catalin07 catalin07 Buna. ziua. Lucrez la o firma particulara ca referent relatii clienti, intr-un showroom, cu contract de munca individual pe perioada nedeterminata. In ... (vezi toată discuția)