avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Conflict de munca ore suplimentare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Conflict de munca ore suplimentare

Buna. ziua. Lucrez la o firma particulara ca referent relatii clienti, intr-un showroom, cu contract de munca individual pe perioada nedeterminata. In contractul este specificat timpul de lucru de 8 ore/ zi, 40 ore/ saptamana. Programul este de luni pana vineri de la ora 09,00 la ora 17,00, iar sambata de la ora 08,00 la ora 13,00. Orele lucrate sambata sunt considerate ore suplimentare ? Nu am fost platit in decursul a celor 6 ani pentru aceste ore suplimentare si nici nu mi s-a acordat nici o zi libera platita pentru ele. Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez pentru drepturile ce mi se cuvin, cui trebuie sa ma adresez. Mentionez ca nici o zi libera legala nu am avut in acesti ani, fiind obligat sa facem o cerere prin care sa sustinem ca eu si ceilalti colegi dorim sa lucram in aceste zile. Va rog sa-mi spuneti daca avocatul in conflictele de munca este din oficiu .multumesc.
Cel mai recent răspuns: catalin07 , utilizator 13:30, 18 Februarie 2014
sunt ore suplimentare, puteti sa va adresati ITM-ului in raza caruia firma isi are sediul social, de asemenea puteti sa-i actionati in instanta. La litigii de munca, avocatul nu este din oficiu, dar nu platiti taxe judiciare.
Va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare in weekend neplatite DARYUS79 DARYUS79 AS VREA SA STIU DACA UN ANGAJAT POATE LUCRA 36 ORE DIN 72 ORE IN WEEKEND NEPLATIT? ACEST LUCRU SE INTAMPLA LA ''DOMO'' UNDE ANGAJATII LUCREAZA IN FELUL ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare platite catalin07 catalin07 Buna ziua. Am incheiat un contract de munca cu perioada nedeterminata cu o societate. In contract este specificat timp de lucru 8 ore/zi, 40 ore/saptamana. ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare costat costat Buna ziua, Lucrez intr-o firma care isi desfasoara activitatea de productie de luni ora 07:00 pana sambata 07:00. Programul meu de lucru e de luni pana ... (vezi toată discuția)