Buna. ziua. Lucrez la o firma particulara ca referent relatii clienti, intr-un showroom, cu contract de munca individual pe perioada nedeterminata. In contractul este specificat timpul de lucru de 8 ore/ zi, 40 ore/ saptamana. Programul este de luni pana vineri de la ora 09,00 la ora 17,00, iar sambata de la ora 08,00 la ora 13,00. Orele lucrate sambata sunt considerate ore suplimentare ? Nu am fost platit in decursul a celor 6 ani pentru aceste ore suplimentare si nici nu mi s-a acordat nici o zi libera platita pentru ele. Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez pentru drepturile ce mi se cuvin, cui trebuie sa ma adresez. Mentionez ca nici o zi libera legala nu am avut in acesti ani, fiind obligat sa facem o cerere prin care sa sustinem ca eu si ceilalti colegi dorim sa lucram in aceste zile. Va rog sa-mi spuneti daca avocatul in conflictele de munca este din oficiu .multumesc.
sunt ore suplimentare, puteti sa va adresati ITM-ului in raza caruia firma isi are sediul social, de asemenea puteti sa-i actionati in instanta. La litigii de munca, avocatul nu este din oficiu, dar nu platiti taxe judiciare.
Ore suplimentare
costat
Buna ziua,
Lucrez intr-o firma care isi desfasoara activitatea de productie de luni ora 07:00 pana sambata 07:00.
Programul meu de lucru e de luni pana ... (vezi toată discuția)