avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ORE SUPLIMENTARE IN WEEKEND NEPLATITE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ORE SUPLIMENTARE IN WEEKEND NEPLATITE

AS VREA SA STIU DACA UN ANGAJAT POATE LUCRA 36 ORE DIN 72 ORE IN WEEKEND NEPLATIT?
ACEST LUCRU SE INTAMPLA LA ''DOMO'' UNDE ANGAJATII LUCREAZA IN FELUL URMATOR : VINERI: 15,00-21,00 , SAMBATA 09,00-21,00 , DUMINICA 09,00-21,00 , LUNI 09,00-15,00 URMAND CA WEEKENDUL URMATOR SA FIE LIBERI SUB ACELASI PROGRAM.
ACESTE ORE SUNT NEPLATITE .
DACA MA POATE AJUTA CINEVA CU UN RASPUNS , ASTEPT RASPUNS PE ADRESA DE MAIL daryus792001@yahoo.com
VREAU SA FAC PLANGERE LA I.T.M. PE ACEASTA TEMA.
VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: DARYUS79 , utilizator 18:57, 16 Martie 2011
Nu prea sunteti clar:
- marti, miercuri si joi care va este programul?
- ce se intelege prin "weekend liber sub acelasi program"? Adica liberi de la 9 la 21 si in rest lucrati?
Va sugerez mai intai sa va calculati nr. total de ore lucrate lunar fata de nr. de ore lucratoare exitente in luna respectiva intrun program normal de lucru. Tot ce depaseste nr. de ore prestate intro luna intrun program de lucru normal sunt ore suplimentare.
imi cer scuze ca am fost neclar in ceea ce am scris. revenind la aceasta problema , dupa un calcul facut de mine reiese ca lucram 168 ore/luna, dar problema este daca in weekend trebuie sa stam la serviciu 12 ore sau nu si daca trebuie sa fim platiti suplimentar pentru acest lucru?
Rezulta ca nu depasiti programul normal de lucru al unei luni.
Programul este unul special avand in vedere specificul activitatii, in cursul saptamanii lucrati 6 ore.
Art. 110. - (1) Repartizarea timpului de muncă în cadrul săptămânii este, de regulă, uniformă, de 8 ore pe zi timp de 5 zile, cu două zile de repaus.
(2) În funcţie de specificul unităţii sau al muncii prestate, se poate opta şi pentru o repartizare inegală a timpului de muncă, cu respectarea duratei normale a timpului de muncă de 40 de ore pe săptămână.
multumesc mult pentru raspuns , dar as mai avea o intrebare : pentru orele lucrate in weekend , respectiv 48 ore lunar, nu ar trebui sa fim platiti diferit fata de orele lucrate in timpul saptamanii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata normala a timpului de lucru coraliana coraliana O soc. are salariati care din motive bine intemeiate(asigura paza si ordinea publica) efectueaza mai mult de 8 ore/zi, dar numar total din luna este cel al ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare, in weekend SiminaDiana SiminaDiana Buna ziua, Intrebarea mea ar fi urmatoarea: In conditiile in care sunt obligata sa lucrez sambata si duminica (fara zile libere in timpul saptamanii), ... (vezi toată discuția)
Program inegal de lucru split_ro split_ro Buna ziua, As vrea sa stiu, daca am in contractul individual de munca specificat \"program inegal de lucru\" acesta se refera doar la zilele lucratoare? ... (vezi toată discuția)