avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... URGENT!!!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

URGENT!!!

Buna ziua
Am o situatie a unei angajate care a fost in concediu de crestere copil pe perioada de un an...
Eu ca si angajat am obligatia sa o primesc mai devreme daca aceasta doreste sa se intoarca la servici?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:19, 20 Iulie 2012
a fost greaseala de scriere...se poate interpreta si la modul de a atrage atentia asupra frazei
oricum nu cred ca o fraza scrisa cu caractere mari este foarte deranjanta :worthy:
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 25
(1) Angajatorul are obligatia de a aproba concediul pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1), precum si concediul fara plata prevazut la art. 6 alin. (1) si art. 10 alin. (1) si (2). Perioada de acordare se stabileste de comun acord cu angajatul.
...

2. Din Normele de aplicare a OUG 111/2010:

Art.12
...
(2) Acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului sau, dupã caz, a stimulentului de inserţie se face la cererea scrisã a persoanei îndreptãţite, ori de câte ori aceasta solicitã, cu respectarea condiţiilor prevãzute de ordonanţa de urgenţã.
...

3. Coroborand textele de mai sus eu inteleg asa:
- salariatul poate solicita CCC si il poate intrerupe oricand dar asta se face prin cerere catre angajator;
- salariatul trebuie sa se gandesca si la faptul ca angajatorul nu poate fi "hartuit" de atatea ori de cate ori salariatul vrea sa plece in si sa vina din CCC;
- ar fi bine ca salariatul sa propuna angajatorului de la inceput modul in care doreste sa utilizeze perioada de CCC.

4. - In cazul prezentat de dvs., fiind prima intrerupere de CCC si revenire la locul de munca, nu vad de ce i s-ar refuza asta deoarece angajatorul are de castigat prin revenirea salariatului la serviciu.
- Oricum cererea salariatului este legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incepere concediu de crestere copil ContSters337795 ContSters337795 Buna ziua. pe 5 dec 2013 am nascut fetita, am beneficiat de conc de maternitate pana pe 15 ian 2014 apoi am revenit la munca, deci nu am facut cerere sa intru ... (vezi toată discuția)
Concediu crestre copil 1 an versus 2 ani CORINAIRIMIA CORINAIRIMIA Seful meu imi zice ca exista o noua lege cum daca optez pentru doi ani de zile el nu este olbigat sa imi pastreze postul, ci doar daca optez 1 an. Imi poate ... (vezi toată discuția)
Drepturi dupa concediu fara plata crestere copil Diana P Diana P Buna ziua, Doresc sa fac cerere pentru concediu fara plata pentru crestere copil. In curand ies din CCC de 1 an. Doresc sa stiu, in caz ca mi se aproba, ce ... (vezi toată discuția)