Buna ziua
Am o situatie a unei angajate care a fost in concediu de crestere copil pe perioada de un an...
Eu ca si angajat am obligatia sa o primesc mai devreme daca aceasta doreste sa se intoarca la servici?
Multumesc
a fost greaseala de scriere...se poate interpreta si la modul de a atrage atentia asupra frazei
oricum nu cred ca o fraza scrisa cu caractere mari este foarte deranjanta :worthy:
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 25
(1) Angajatorul are obligatia de a aproba concediul pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1), precum si concediul fara plata prevazut la art. 6 alin. (1) si art. 10 alin. (1) si (2). Perioada de acordare se stabileste de comun acord cu angajatul.
...
2. Din Normele de aplicare a OUG 111/2010:
Art.12
...
(2) Acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului sau, dupã caz, a stimulentului de inserţie se face la cererea scrisã a persoanei îndreptãţite, ori de câte ori aceasta solicitã, cu respectarea condiţiilor prevãzute de ordonanţa de urgenţã.
...
3. Coroborand textele de mai sus eu inteleg asa:
- salariatul poate solicita CCC si il poate intrerupe oricand dar asta se face prin cerere catre angajator;
- salariatul trebuie sa se gandesca si la faptul ca angajatorul nu poate fi "hartuit" de atatea ori de cate ori salariatul vrea sa plece in si sa vina din CCC;
- ar fi bine ca salariatul sa propuna angajatorului de la inceput modul in care doreste sa utilizeze perioada de CCC.
4. - In cazul prezentat de dvs., fiind prima intrerupere de CCC si revenire la locul de munca, nu vad de ce i s-ar refuza asta deoarece angajatorul are de castigat prin revenirea salariatului la serviciu.
- Oricum cererea salariatului este legala.