avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Convenþia civilã. Angajãri la bugetari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Convenþia civilã. Angajãri la bugetari

Bună ziua. În cazul în care sunt angajat la stat într o instituţie de cultură, pe un post de concediu de maternitate, care este forma legală de angajare? Dacă este convenţia civilă ce drepturi îmi dă? Salariul de încadrare este în funcţie de studii sau nu se ţine cont? Am dreptul la concediu de odihnă sau altă formă de repaos?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:33, 20 Iulie 2012
Angajarea ar trebui sa se faca in baza unui c.i.m. ... prestarea muncii in baza unei conventii civile nu va confera nicio calitate (vechime in munca, calitatea de salariat etc.).
Trebuie sa va angajeze cu CIM pe perioada determinata, aceasta fiind perioada de suspendare CIM a persoanei care a plecat in CCC.
Se opresc contribuţii la pensie, sănătate, impozit pe salariu. Astea nu contează la vechime? Semnez lună de lună o hârtie ca şi cum atunci aşi începe activitatea. Am studii superioare, de altfel şi postul este al unei fete tot cu studii, dar salariul meu de încadrare este de 1200 lei,mai mic decât al celei din concediu de maternitate. M-i s-a spus că nu am dreptul la concediu şi că nu se consideră vechime această perioadă, dar am căzut de acord ca instituţia să oprească toate impozitele pentru a nu mă duce să le depun personal. Vor conta aceste luni la pensie?
Am lucrat în instituţe 20 ani, am fost disponibilizată în 2010 şi rechemată în 2011 aprilie pentru că era acest post liber. Deoarece legea nu permitea angajări la bugetari cu CIM, doar ce dăduseră afară, s-a ales această variantă. Când am venit în 2011 doar ce murise directorul instituţiei şi m-i s-a spus că sunt plătită din acel salariu care fusese prevăzut în buget. Apoi din ianuarie 2012 am început să semnez lună de lună acele "convenţii". Când întrebi la contabilitate sau la personal pe ce sunt angajată de fapt, pe care post, nimeni nu dă un răspuns concret, că să las aşa să nu mai răscolesc ....., eu tac pentru că am nevoie de bani. Aşi dori să ştiu totuşi ce drepturi am. Vă mulţumesc.
Legea este clara: Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca (art.16 alin.4 C.mun.).

Conventia civila nu este supusa legislatiei muncii, ci dispozitiilor Codului Civil.

Daca aveti incheiat un astfel de contract, atunci drepturile si obligatiile dvs sunt prevazute in acest contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare functionari publici dupa noua lege alina-daciana alina-daciana Buna ziua Ma intereseaza daca pot sa promovez in 2011 pe consilier principal avand in vedere situatia mea: Am fost incadrata la o institutie publica din 1 ... (vezi toată discuția)
Urgent - salariul de 880 ContSters6135 ContSters6135 Sunt incadrata la un Srl ca si consilier juridic debutant, incepand cu 07.11.2005. Am o conventie cu somajul conform careia un an de zile salariul minim brut ... (vezi toată discuția)
Contract de munca perioada determinata adudu adudu Buna ziua. va rog sa ma ajutati in urmatoerea problema. O salariata insarcinata, dintr-o institutie bugetara (centru jud. de cultura), va intra in concediu ... (vezi toată discuția)