pai cum sa ma incadreze la 660 cu studii superioare de scurta durata daca eu am diploma la dosar cu studii de lunga durata?dar trecerea de la consilier juridic la lucrator gestionar nu e retrogradare?ei nu trebuie sa justifice chestia asta la itm?dar are voie sa desfiinteze postul?daca stie cineva, as dori sa aflu cam care au fost beneficiile lui ca m-a luat din somaj?eu oricum refuz sa semnez actul aditional.ce poate sa-mi faca?
1. Trecerea de la consilier juridic la lucrator gestionar inseamna retrogradare din functie, adica sancţiune disciplinara pe care le o poate aplica angajatorul în cazul în care salariatul săvârşeşte o abatere disciplinară. Ceea ce nu este cazul tau.
2. Nu este obligatoriu justificarea la ITM.
3. Poate desfiinta postul de consilier juridic.
Angajatorii care incadreaza in munca pe durata nedeterminata absolventi ai unor institutii de invatamant primesc lunar, pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare absolvent:
- 1 salariu de baza minim brut de tara, in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii ciclului inferior al liceului sau ai scolilor de arte si meserii;
- 1,2 salarii de baza minime brute pe tara, in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii de invatamant secundar superior sau invatamant postliceal;
- 1,5 salarii de baza minime brute pe tara, in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii de invatamant superior.
Angajatorii care incadreaza in munca persoane din randul somerilor, pe care le mentin in activitate pe o perioada de cel putin 6 luni de la data angajarii, beneficiaza de reducerea sumei reprezentand contributia de 3% datorata bugetului asigurarilor pentru somaj.
Reducerea contributiei se acorda incepand din anul fiscal urmator, pentru o perioada de 6 luni, si consta in diminuarea sumei datorate lunar cu 0,5% pentru fiecare procent din ponderea personalului nou-angajat in conditiile prevazute mai sus, din numarul mediu scriptic de personal incadrat cu contract individual de munca din anul respectiv.
4.