avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Absolvent anul trecut!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Absolvent anul trecut!

Buna seara!Am absolvit anul trecut Fac.Textile cu diploma de licenta.Nu am fost angajata pana acum cu carte munca nicaieri.Am lucrat doar cu contract colaborare.Am dreptul la banii oferiti de stat pentru absolventi daca nu am mai fost angajata?Mentionez ca nu am viza de flotant pe orasul in care stau si vreau sa ma angajez ..adica Iasi.Cu atat mai putin nu sunt inscrisa la agentia judeteana de ocupare a fortelor de munca.Au viza de flotant si faptul ca nu sunt inscrisa la ajofm ceva de a face cu acesti bani oferiti de stat?
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 22:13, 14 Decembrie 2009
Indemnizatia de somaj se acorda persoanelor, la cerere, dupa caz, de la data:
..... l) expirarii perioadei de 60 de zile, in cazul absolventii institutiilor de invatamant, in varsta de minimum 16 ani, care intr-o perioada de 60 de zile de la absolvire nu au reusit sa se incadreze in munca potrivit pregatirii profesionale;
Indemnizatia de somaj se acorda de la data prevazuta mai sus, daca cererea este inregistrata la agentia pentru ocuparea fortei de munca, in termen de 30 de zile de la aceasta data.
Daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de 30 de zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data prevazuta mai sus, indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.
Termenul de maximum 12 luni este termen de decadere din drepturi.
eu nu intrebam de indemnizatia de somaj eu intrebam de salariul egal cu 1.5 x pentru absolventii de studii superioare de lunga durata in cazul angajarii intr-o firma in cazul in care am absolvit in 2008 dar nu am fost angajata niciodata cu carte de munca.Mai poate beneficia firma angajatoare de acei bani decontati de statul roman?Da sau nu?
Art. 80. - (1) Angajatorii care incadreaza in munca pe durata nedeterminata absolventi ai unor institutii de invatamant sunt scutiti, pe o perioada de 12 luni, de plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj, aferenta absolventilor incadrati, si primesc lunar, pe aceasta perioada, pentru fiecare absolvent:
a) 1 salariu de baza minim brut de tara garantat in plata, in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii ciclului inferior al liceului sau ai scolilor de arte si meserii;
b) 1,2 salarii de baza minime brute pe tara garantat in plata, in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii de invatamant secundar superior sau invatamant postliceal;
c) 1,5 salarii de baza minime brute pe tara garantat in plata, in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii de invatamant superior.

Art.83 (4) Absolventii pot fi incadrati in conditiile art. 80, o singura data pentru fiecare forma de invatamant, in termen de 12 luni de la data absolvirii studiilor.
Cred ca este raspunsul pe care il cautati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare Marius Negut Marius Negut Buna seara. Daca o persoana se angajaza in timp ce beneficiaza de ajutorul de somaj (dupa terminarea facultatii),ce beneficii are din partea statului;atat ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit angajat silvia99 silvia99 va rog frumos, doresc sa angajez cu contabil tanar, care a absolvit masterul anul trecut. salariul de incadrare va fi min pt studii superioare, 1340. am ceva ... (vezi toată discuția)
Angajat in baza legii 76/2002 trebuiebraila trebuiebraila Buna ziua. Suntem un ONG care beneficiaza de subventie pe serviciu social in baza Legii 34/1998 de la bugetul de Stat si de la Bugetul Local. Am dori sa stim ... (vezi toată discuția)