avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Detinere de cocaina
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Detinere de cocaina

O persoana foarte apropiata mie afost prinsa la granita din Bulgaria cu 500 kg de cocaina. A ost retinuta pe teritoriul Bulgariei. Acum urmeaza sa se judece. Am incercat sa iau legatura cu un avocat de aici din Romania dar am inteles ca nu se poate sa pledeze pe teritoriul Bulgariei. Avocatul acestei persoane este unul din oficiu. S-a declarat nevinovata si urmeaza sa fie judecata, dar intre timp a intervenit ambasada Romana care s-a dus la ea si i-a spus neoficial ca vor solicita transferul de procedura pe teritoriul Romaniei si a pus-o sa faca o declaratie ca este vinovata pentru ca in acest caz se diminueaza din pedeapsa. Declaratia au luat-o ei nu au depus-o la dosarul din Bulgaria. Acea declaratie o depun numai in cazul in care se transfera judecarea cauzei pe teritoriul Romaniei. Acum o zi i-am intrebat de ce nu ar trebui sa se declare si acolo la Bulgari vinovata pentru ase diminua pedeapsa pentru ca acolo se va judecat prina data si daca nu se aproba transferul procedural atunci v-a savarsi o pedeapsa mai mare?????
Nu am primit nici un raspuns , au spus doar ca ei sunt interesati de caz si cam atat.
Nu stiu ce pedeapsa ar primi aici si ce pedeapsa ar primi acolo daca se declara vinovata.
VA RUGAM UN SFAT.
Ce ar trebui sa faca sa se declare si acolo vinovata ?
Stiti cumva care este pedeapsa aici pe teritoriu Romaniei si care este acolo pe teritoriul Bulgariei.
Cum sa mai procedam noi cei din tara ca suntem speriati si situatia ne depaseste
Multumesc
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 22:17, 27 Iulie 2012
Probabil ca e vb de grame dar si atat sa fie , tot trafic international de droguri de mare risc se cheama asta, nu e vb de detinere. Pedeapsa pt astfel de infractiuni e mare.. intre 10 si 20 de ani de inchisoare.
Puteti lua legatura cu un avocat in bulgaria sau sa-l platiti pe acela din oficiu.
Poate reveni si acolo asupra declaratiei
eu v-as recomanda sa platiti un avocat din Romania si sa mergeti impreuna cu el in Bulgaria sa vorbiti cu un avocat bulgar ! E vorba de ani grei aici si nu puteti sa va bazati pe un avocat din oficiu bulgar. Un avocat roman macar se poate intelege cu unul bulgar si impreuna sa faca ceva acolo.
Luati urgent legatura cu un avocat de acolo, deoarece un avocat din Romania nu poate sa o ajute necunoscand legislatia de acolo.
Cu siguranta daca recunoaste fapta, pedeapsa i se reduce, nerecunoasterea nu e niciodata o aparare buna din moment ce drogurile au fost asupra sa.
Sper ca este vorba, totusi, despre 500 gr nu kg, deoarece pt 500 kg nu prea va mai iesi din inchisoare.
eu raman de parere sa nu angajati avocat acolo fara unul de aici. cel de aici poate lua legatura cu ambasada si poate lua legatura cu avocatul bulgar sa incerce sa vorbeasca 'pe aceasi limba'

angajarea la intamplare prin internet a unui avocat bulgar nu garanteaza nimic
Intr-adevar, un avocat roman v-ar putea ajuta prin intreprinderea unor actiuni care sa aiba ca scop trasferul procedurilor penale din Bulgaria in Romania, dar nu poate pleda acolo.
Desi va fi costisitor este recomandat sa aveti cate un avocat atat in Bulgaria cat si in Romania care sa se ocupe de proceduri diferite.

Daca aceste demersuri nu reusesc atunci exista varianta ca persoana care a savarsit infractiunea sa se prezinte in fata instantei bulgare pt judecare, sa incerce sa obtina o pedeapsa cat mai mica, iar dupa condamnare puteti solicita transferul persoanei condamnate catre Romania pt a isi executa aici pedeapsa.

Alte discuții în legătură

Fiul meu a in varsta de 28 de ani a fost arestat 24 de ore sub ... Mihaaipascu Mihaaipascu Fiul meu a in varsta de 28 de ani a fost arestat 24 de ore sub acuzatia de trafic de droguri de mare risc. Este singur in dosar, a vandut o singura data unui ... (vezi toată discuția)
Detinere de droguri vlad94 vlad94 Buna seara, In urma unei perchezitii corporale de catre jandarmi la un concert, fiului meu i s-au gasit 1 g marijuana, i s-a luat declaratie si a fost dus la ... (vezi toată discuția)
Trafic de droguri de mare risc Andreea_Dragomir Andreea_Dragomir Buna ziua , am si eu o intrebare : Ce pedeapsa poate lua o persoana care a fost prinsa in flagrant la un festival de muzica cu 28 de pastile tip extasy , 0,5 g ... (vezi toată discuția)