avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... detinere de droguri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

detinere de droguri

Buna seara,
In urma unei perchezitii corporale de catre jandarmi la un concert, fiului meu i s-au gasit 1 g marijuana, i s-a luat declaratie si a fost dus la un birou de combaterea crimei organizate. Politistul ne-a spus ca va avea dosar penal si ca va trebui sa faca o comisie rogatorie si sa asteptam sa ne sune. Nu stiu ce inseamna chestia asta. Va rog sa-mi spuneti la ce ma pot astepta. El nu are alte antecedente. Au fost 8 colegi la concert, au facut cheta si au cumparat aceasta iarba (alt baiat a cumparat-o) dar i-a dat-o lui sa o tina pana ies de la concert. Poate fi arestat?
Art. 2. -legea 143/2000 privind combaterea traficului-consumului ilicit de droguri.
(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea in vanzare, vanzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpararea, detinerea ori alte operatiuni privind circulatia drogurilor de risc, fara drept, se pedepsesc cu inchisoare de la 3 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.
(2) Daca faptele prevazute la alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este inchisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.
Angajati avocat- este necesar sa se probeze conjunctura in care a ajuns acel kg de drog la el.;)
simonette12 a scris:

Angajati avocat- este necesar sa se probeze conjunctura in care a ajuns acel kg de drog la el.;)

:O
Ce nu e clar milika?
Lipsa vinovatiei...la asta m-am referit..
este vorba de 1 gram nu un kg
Urgent, angajati avocat !
Sau luati legatura cu avocatul din oficiu care l-a asistat pe fiul Dvs. cand a dat declaratia la politie. Daca nu a avut avocat, e un motiv de anulare a acelei declaratii, indiferent ce a scris acolo fiul Dvs.
Apropos, e minor sau major?
Sfatul meu e sa nu mai pierdeti nicio zi si sa ii luati un avocat bun fiului Dvs. Nu asteptati sa va caute politia. Un astfel e caz este foarte grav. Mai ales ca au fost 8 persoane implicate !! De cele mai multe ori, ajung sa dea vina unii pe altii, si cu siguranta avocatii celorlalti 7 vor depune mari eforturi in apararea clientilor lor.
Cea mai importanta este aceasta faza, a cercetarii faptei, daca fiul Dvs. va fi trimis in judecata pentru aceasta infractiune va fi mult mai greu de obtinut o eventuala suspendare conditionata a pedepsei !
Multa Bafta!
Av. Niculescu-Gorpin

Alte discuții în legătură

Introducerea de droguri de risc in tara sorina dobrican sorina dobrican daca ma poate ajuta cineva ,masura arestari inculpatului se poate face numai in baza declaratiei coinculpatului si a unui invinuit in faza de urmarire ... (vezi toată discuția)
Prins cu substanțe ilegale pe o stradă din bucurești. nu am antecedente penale și nu am avut în viața mea probleme cu poliția... la ce să mă aștept? raszagal raszagal Buna ziua, am mare nevoie de informatii cu privire la situatia de mai jos. În urmă cu o saptamana, am fost luat cu asalt de niste jandarmi chiar cum am ... (vezi toată discuția)
Incadrarea trafic de droguri de risc ContSters310336 ContSters310336 ma aflu in ancheta penala pentru trafic de droguri de risc...suntem 3 persoane cantitatea de droguri a fost de 60 grame de marijuana nu suntem recidivisti nici ... (vezi toată discuția)