avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... poate fi uzucapiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

poate fi uzucapiune?

Revin cu o altă întrebare pe aceeași speță prezentată intr-o postare anterioară :
speta-un teren pe două titluri;
-titlul din 1998, al mostenitorilor, precum și contractul de vanzare -cumparare al acelorasi mostenitori par să fie ,la prima vedere ,în regulă .
Numai că terenul în cauză era și în proprietatea și în folosința neîntreruptă a celui cu titlul din 2003,(care a decedat intre timp) pe care l-a primit încă din 1962 ca loc de casă si teren în folosintă(1ha cu totul) de la primarie ,la căsătorie, apoi si prin legea 18, în 1991.
A intervenit vânzarea terenului efectuată de moștenitorii cu acte în regulă, în 2009,unei alte persoane decât cea care l-a detinut vreme de 36 de ani(1962-1998), e adevărat fără a avea decât acea adeverință din 1991 de la primărie,în baza căreia i s-a și
întocmit titlul în 2003.
Vânzarea mi s-a părut incorectă,pentru că terenul a fost vândut unei alte persoane decât cea care l-a detinut până atunci,fără a i se oferi acesteia din urmă posibilitatea de a fi primul cumpărător.Se poate invoca uzucapiunea în acest caz?(sunt moștenitorul persoanei cu al doilea titlu ,2003)
Ce părere aveți?Are sens să încep vreun demers ? Dacă da,cum?
Multe mulțumiri pentru răspuns .
Ultima modificare: Vineri, 20 Iulie 2012
sivik, utilizator

Alte discuții în legătură

Legea 18/1991 vs legea 1/2000 sivik sivik buna ziua, va rog frumos sa-mi raspundeti la următoarea intrebare : in cazul in care un teren a fost atribuit unei persoane conform legii18 ,si ulterior ... (vezi toată discuția)
Acþiune în constatarea dreptului de proprietate prin uzucapiune sau ordinul prefectului? NEVERMORE NEVERMORE Vă rog mult - dacă se poate - să-mi spuneţi ce se poate face în cazul în care am solicitat la OCPI, întabularea terenului pe care am edificate ... (vezi toată discuția)
Teren in folosinta vesnica belcris14 belcris14 Va rog frumos sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie.Bunica mea este mostenitoarea (certificat mostenitor) unei case+teren (Constanta) in urma decesului ... (vezi toată discuția)