avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... legea 18/1991 vs legea 1/2000
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

legea 18/1991 vs legea 1/2000

buna ziua,
va rog frumos sa-mi raspundeti la următoarea intrebare :
in cazul in care un teren a fost atribuit unei persoane conform legii18 ,si ulterior acest teren a fost revendicat de mostenitori,care au vandut terenul altei persoane fara a tine cont de existenta titlului pe terenul in cauza, cine are drept asupra terenului, proprietarul (cu titlu) cf.legii 18 sau mostenitorul ?Acest mostenitor nu ar fi trebuit sa vanda terenul aceluia care l-a detinut inca de la dobandire cf. legii 18?
Cel mai recent răspuns: sivik , utilizator 14:45, 20 Iulie 2012
In baza carui act au vandut "mostenitorii" terenul, daca fusese deja emis un titlu de proprietate in baza legii 18/1991? Cum au revendicat acestia terenul? S-a pronuntat o hotarare de anulare a primului titlu emis in baza legii 18/1991 si li s-a emis lor un nou titlu? Ca nu pricep.
Scuze, am uitat să vă spun că terenul s-a vândut prin contract de vânzare cumpărare și titlul pentru moștenitori s-a emis în 1998 .M-am uitat mai atent pe acte și am văzut că terenul în cauză figurează pe două titluri de proprietate: al moștenitorilor (1998) și celălalt (2003), doar un singur indicativ diferă cel care arata numărul parcelei (xxx/8) și xxx/69.Înțeleg că cel de-al doilea titlu este nul ?
Actele, adică titlul din 1998 și contractul v.c par în regulă cu toate că terenul în cauză era și în proprietatea și în folosința celui cu titlul din 2003 .Doar că vinderea acestuia mi s-a părut incorectă,pentru că a fost vândut unei alte persoane decât cea care l-a primit prin legea 18 chiar în 1991 și pe care l-a deținut până la revendicare și în prezent.
Ce părere aveți?Există șanse să obțină acest teren (care este în extravilan dar în vecinătatea casei )?Cum?
Vă mulțumesc mult de tot pentru răspuns.
Din moment ce indicativul parcelei difera, este posibil sa nu fie acelasi teren? Pentru ca daca aceeasi suprafata de teren a fost inscrisa in doua TP diferite, exista o problema! Persoana careia i-a fost eliberat primul titlu de proprietate are doua variante: ori incearca anularea titlului din 2003, si a contractului de v-c, chemand ca parati comisia locala si judeteana de fond funciar si cei carora li s-a eliberat TP in 2003, ori solicita comisiei locale modificarea TP-ului sau, prin schimbarea amplasamentului terenului dublat, cu pastrarea suprafetei.
Rezolvarea problemei se realizeaza print-o expertiza topografica extrajudiciara ce are ca obiectiv identificarea corecta a terenurilor inscrise in cele doua titluri de proprietate.
Daca se identifica aceeasi locatie, este necesara o actiune judecatoreasca pentru anularea UNUI TITLU DE PROPRIETATE.
Mulțumesc frumos, pentru răspuns.Voiam o confirmare în acest sens și dv. mi-ați oferit-o.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi uzucapiune? sivik sivik Revin cu o altă întrebare pe aceeași speță prezentată intr-o postare anterioară : speta-un teren pe două titluri; ... (vezi toată discuția)
Cum se rectifica greseala din titlu de proprietate? ALINNA ALINNA Bunica mea ca mostenitoare a mamei sale detine un titlu de propritate si contractul de vanzare cumparare incheiat de catre mama sa si barbatul care a stat in ... (vezi toată discuția)
Cum obtin titlu de proprietate in baza certificatului de mostenitor? Buna ziua!In anul 2003 in urma succesiunii dupa bunicul meu, am mostenit o suprafata de 5,7 ha teren (arabil,faneata,padure)si o casa cu gradina 0,12 ha, in ... (vezi toată discuția)