Buna ziua..nu stiu cu ce sa incep...am nevoie de un sfat urgent..eu nu locuiesc in tara,momentan sunt in cypru..am lucrat la un restaurant in urma cu o luna ,si m-am oprit din cauzaa ca a fost reprimita o fata ce se oprise inainte..nu am spus nimic,m-am oprit pentru ca nici nu ne platea(am lucrat fara contract).Am fost in urma cu ceva timp sa-mi dea banii,insa din cei 670 euro ,am primit doar 70.am mai fost odata si mi s-a zis ca nu imi da banii ca nu sunt clienti si nu are de unde,sa vin a doua zi sa mi-i dea..a doua zi insa mi-a zis ca nu a zis sa vin azi...pe urma a zis ca o sa ma sune,si astazi cand m-am trezit ma sunat ,doar ca imi aducea acuzatii cum ca sora mea impreuna cu alti 3 barbati ar fi amenintat o angajata sa se orpeasca de la lucru ca nu o plateste..ce trebuie sa fac..ajutorrr!!!nimic din ceea ce au spus nu este adevarat...
Buna seara...nu stiu ce sa fac,am fost la Ministerului Muncii si Asigurarilor Sociale din Cipru si aceia nu au facut mare lucru..au sunat-o pe fosta mea sefa si i-au zis sa-mi dea banii in cel mult 2 saptamani..insa o alta colega de-a mea a facut la fel,si nu i-a dat nici un ban inapoi,iar cand am intrebat-o pe doamna de la asigurari daca nu imi da banii in timpul acesta,mi-a spus sa-mi iau un avocat...deci nu stiu ce sa mai fac,de unde bani de avocat,eu vreau sa-mi recuperez banii,nu sa cheltui mai multi...am crezut ca ei pot sa faca ceva..sunt disperata..
Intr-adevar, daca la interventia Minsiterului Muncii angajatorul nu va acorda salariul restant, atunci va trebui sa va adresati instantei pentru litigiile de muncă .. in Cipru există în prezent 3 instanţe pentru litigiile de muncă cu sediul în Nicosia, Limassol şi Larnaca.
Procedura de soluţionare a litigiilor prevede următoarele etape:
- soluţionarea prin intermediul negoierilor directe;
- medierea de către Ministrul Muncii şi Asigurărilor Sociale (Departamentul Muncii);
- dacă litigiul nu se soluţionează, apelarea în instanţa de judecată sau la chestionarea publică cu acordul ambelor părţi, sau pronunţarea unui impas dacă nu se ajunge la soluţionarea litigiului.