Dintr-o eroare, la achizitia unor produse destinate vanzarii, factura de cumparare s-a facut pe persoana fizica in loc sa se faca pe firma. (nu se mai poate anula/storna si reface corect )
Ce solutii am pentru a aduce cumva marfa pe firma?
Se poate ca persoana fizica, pe numele careia s-a facut factura sa "vanda" firmei produsele?
Ce acte trebuie intocmite, si ce implicatii decurg pentru persoana respectiva ?
edit: in urma consultarii altor discutii de pe forum pe teme asemanatoare am cosntatat ca se poate cumpara de la pf in baza unui borderou de achizitii etc, insa nu am gasit despre implicatiile persoanei care vinde.
Adica, daca plateste impozit pe suma provenita din vanzari, daca se retine la sursa, declara undeva....
Cine este aceasta persoana fizica?Daca este un angajat al societatii sau administratorul se poate inregistra in contabilitate, doar ca plata se face din avansuri spre decontare si ca sa fii mai linistit nu deduci tva-ul.
Poprire cont
Andreea1503
Buna ziua,
In urma unei vanzari, am facturat 2 avansuri (asa a dorit clientul, fiind vorba de achizitie prin proiect european). Dupa care clientul a avut ... (vezi toată discuția)
Decont tva
mihaela.aivanese
Dragii mei,va rog sa ma ajutati cu sfaturi!
Vreau sa fac din SUA un import de 17000$. Cum e mai bine:pe pf sau pe srl? Vreau sa aduc bunurile importate ... (vezi toată discuția)