avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Poprire cont
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Poprire cont

Buna ziua,

In urma unei vanzari, am facturat 2 avansuri (asa a dorit clientul, fiind vorba de achizitie prin proiect european). Dupa care clientul a avut nevoie sa ii stornez cele doua avansuri, asa i-a fost cerut, sa aiba o singura factura cu suma totala de plata. Intrebarea mea este, daca nu am platit tva-ul pentru acel avans, si am stornat factura cum se regleaza? Tva-ul a fost de plata, si in luna urmatoare am facut stornarea, iar acum am primit somatie de la Anaf. Si poprire pe cont. Cum este procedura in acest caz? Se plateste tva-ul acela pt ridicarea popririi si plata in urm trimestru pentru restul sumei, sau se regleaza la trimestru (se anuleaza poprirea) si se plateste atunci integral?

Alte discuții în legătură

Storno factura cu tva lenutaelena4 lenutaelena4 Am primit o factura de avans de la un platitor de tva .Eu eram atunci neplatitor de tva. Am trecut valoare intreaga a facturii in avansuri. Dupa ce am trecut ... (vezi toată discuția)
Tva storno avans Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Spuneti-mi va rog daca am o factura cu strono avans care s-a incasat si s-a si facut nota contabila 4428=4427, societatea aplicand tva la ... (vezi toată discuția)
Tva avans incasat in 2015 WinstonSmith WinstonSmith Cum se storneaza avansurile incasate in 2015 cu TVA 24%, avand in vedere ca marfa se va livra in 2016 cu TVA 20%. Este vorba de un avans de 10% incasat in 2015 ... (vezi toată discuția)