avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Storno factura cu tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Storno factura cu tva

Am primit o factura de avans de la un platitor de tva .Eu eram atunci neplatitor de tva. Am trecut valoare intreaga a facturii in avansuri. Dupa ce am trecut la platitor de TVA, am mai primit si alte facturi de avans de la acelasi furnizor. Le-am inregistrat cu tva. Ulterior, mi s-a facut factura definitiva: s-a facturat valoarea intreaga si s-au stornat avansurile. A rezultat o factura cu 0. Eu cum inregistreaz factura? Care sunt inregistrarile corecte contabile si sumele corecte?
Partea de stornare din factura finala o veti inregistra exact in acelasi mod in care ati inregistrat avansurile. Pentru factura de avans pentru care nu s-a dedus TVA veti storna suma intreaga cu TVA zero (la inregistrarea facturii finale). Receptia produselor se face normal, cu TVA dedusa integral.
Deci din factura finala, daca e trecut doar un rand totalizator la stornare avansuri, scadeti suma din prima factura si inregistrati-o pe un rand separat (daca folositi un program de contabilitate, veti intelege).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare / intocmire factura buna executie MINPOP MINPOP O soc. comerciala incheie un contract de vanzare in valoare de 120.000 euro pentru o instalatie care va fi livrata beneficiarului in termen de 60 zile de la ... (vezi toată discuția)
Factura client cu storno avans Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Spuenti-mi va rog daca am avut o factura de avans pentru pe care am inregistrat-o 4111=% 1834,46 4428 355,06 472 ... (vezi toată discuția)
Tva storno avans Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Spuneti-mi va rog daca am o factura cu strono avans care s-a incasat si s-a si facut nota contabila 4428=4427, societatea aplicand tva la ... (vezi toată discuția)