As vrea sa stiu ce trebuie facut si ce acte sunt necesare pentru trecerea in certificatul de nastere al copilului a tatalui acestuia. Mentionez ca in certificatul initial la numele tatalui a fost trecuta liniuta. Acesta a recunoscut copilul printr/o declaratia la notar. Va multumesc.
Acum poate tatal sa recunoasca copilul direct la starea civila si totodata sa aprobe si incuviintarea purtarii numelui sau. Mama si tatal se prezinta la starea civila unde este inregistrat copilul cu actele de identitate si certificatul de nastere al copilului. Dau amandoi o declaratie, predau certificatul vechi si fac cerere pentru altul nou. E o procedura simpla. Nu mai era necesar sa dati bani la notar. Daca insa tatal nu este in tara si doriti doar ca minorul sa fie recunoscut , dar fara a-i purta numele, mama se poate prezenta doar cu declaratia notariala , procedura fiind aceeasi.
Buna
Arysa
Am si eu cateva intrebari... care este procedura de chemare in instanta ptr un proces de recunosterea copilui de comun acord fara ca instanta sa mai ceara ... (vezi toată discuția)