Buna ziua,am doua spete pt care va solicit ajutorul,si nume:
1. Firma cu sediul in Romania,inreg.ca platitoare de tva si in ROI,obiect de activ.constructii,cu angajati cetateni romani si italieni,efectueaza lucrari de constructii in Italia la persoane fizice si juridice unele au cod valid de tva,altele nu au cod valid de tva ,intrebarea mea este:
-cum este corecta emiterea facturilor ,declararea operatiunilor in d300,394,390 pentru cele doua feluri de clienti(cod valid de tva si cod invalid de tva) cu tva/fara tva si ce trebuie specificat pe factura fara tva.
2.Aceeasi firma are si ob.de activitate transport de marfa,inreg.ca pl tva,si in ROI,
a)efectueaza transport pt o firma din Romania cu descarcare in Franta,plata se face de catre firma din Franta-cum trebuie emisa factura cu/fara tva,(ce se va specifica pe fact-in afara de prest servicii transport marfa,ruta-care e baza legala ce trebuie specificata )si se vor raportata in d300,390 ?-nu a primit soferul nici un cod de inregistrare ,iar ce am gasit eu in documente,verif.in vies apare ca invalid
b)transport de marfa pt o firma din Romania cu descarcare in Elvetia ,facturare pt firma din Romania-cum se emite fact cu tva/fara tva si in ce decl se va raporta operatiune-are cod valid in Romania
c)transport de marfa Romania -Franta ,facturare pt Franta -nu am nici un cod specificat CMR,-cum emit factura cu tva/fara tva,unde declar operatiunea
Sint scutite transporturile in toate cazurile cu drept de deducere ?evidentiez pe ele<scutit cu drept de deducere>
Sint scutite lucr in constr. ef.in Italia si evidentiez pe factura <exceptii -servicii cf.art 133(3-7).Am citit Codul fiscal si mai rau m-am zapacit.
Multumesc anticipat celor care ma ajuta.
Cel mai recent răspuns:
xerxes , utilizator
21:41, 20 Iulie 2012