Buna,
Am sa imi prezint pe scurt problema: acum ceva timp am contestat un proces verbal de constatare a unei contraventii intocmit abuziv de catre un angajat al Politiei Rutiere (contravenientul fiind firma mea). Din necunoastere, pe contestatie nu s-a specificat ca doresc judecarea in lipsa, fapt pentru care, dupa 1 an de zile, procesul s-a perimat.
Cf. art 253 din Codul de procedura civila, am 5 zile termen pentru recurs, dar termenul curge de la data pronuntarii, ori pronuntarea s-a facut in 26.11.2008, iar mie mi s-a comunicat astazi, 12.01.2009.
Ce s-ar mai putea face in acest moment?
termenul de 5 zile pt recusr se calculeaza de la data comunicarii (data la care ati luat la cunostinta dvs) in plus chiar daca faceti recurs, doar pe simplul motiv al necunoasterii legii nu veti castiga nimic.in aceasta situatie se perima dosarul si dvs. va trebui sa va conformati pr vb de contraventie si sa achitati amenda
Suspendare permis
faleza
am dus permisul la politie in vederea suspendarii,si mi-au dat inca 30 de zile pentru ca am depasit termenul de 15 zile de la data procesului desi in ziua in ... (vezi toată discuția)