avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie definitiva pt copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie definitiva pt copil

buna ziua.
sunt casatorita de 5 ani si am un copil de 4 ani.
de 3 luni sunt despartita de sot (fara hotarare judecatoreasca). sotul este un impatimit al jocurilor de noroc facand datorii de zeci de mii de lei. vreau sa stiu daca acesta este un motiv pt a mi se incredinta definitiv copilul?
mentionez ca in aceste 3 luni nu s-a interesat deloc de copil si familie.
eu am un contract de munca in strainatate si vreau sa-mi pot lua copilul cu mine fara acordul lui (ma ameninta mereu ca nu-mi va da copilul sa plec).
va rog din suflet sa ma ajutati!
va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 20 Iulie 2012
gi-jane2, moderator
Din pacate nu puteti detine custodia exclusiva . Doar in cazul in care exista motive pentru decaderea din drepturile parintesti si eventual in cazul unui divort cu solicitarea expresa, motivata, a custodiei exclusive. Numai instanta de tutela poate aprecia pentru interesul superior al copilului.
Daca exista motive intemeiate, instanta poate hotari in interesului copilului ca numai dvs sa exercitati autoritatea parinteasca.
Puteti cere direct ca domiciliul copilului sa fie stabilit la dvs.. acolo unde va veti duce cu contract.
@alexamoria, sa exerciti singur autoritatea parinteasca nu inseamna ca celalalt parinte sa fie decazut din drepturi.
Ma raportam la o alta modalitate de a evita contactul cu fostul sot, si de a nu prejudicia interesul copilului, in cazul in care tatal ar fi prezentat un pericol pentru viata copilului. Oricum este o procedura care se accepta greu de catre instante si numai in cazuri motivate temeinic. Multumesc oricum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor Adda1989 Adda1989 Buna ziua. As avea nevoie de cateva informatii va rog frumos. Situatia sta cam asa. La varsta de 16 ani am avut o relatie cu un baiat, am ramas gravida si acum ... (vezi toată discuția)
Act de desemnare a tutorelui ContSters311042 ContSters311042 Buna seara. As dori sa stiu in ce conditii se poate face acest act. Dintr-o relatie anterioara de concubinaj a rezultat un copil. Dupa despartire am obtinut ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa il decad din drepturi pe tatal copilului meu? Catalina12345678 Catalina12345678 Traiesc in concubinaj cu tatal fetitei mele.El a recunoscut-o pe fetita.dar as vrea sa stiu daca ma despart de el as putea sa il decad din drepturi si sa trec ... (vezi toată discuția)