avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restrictionarea la bunurile personale
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restrictionarea la bunurile personale

Buna ziua,

Am avut in chirie un spatiu in subsolul unui bloc pana acum 3 luni cand a fost reziliat contractul (nu neaparat conform termenilor contractuali). La inceput nu am avut posibilitatea sa mut bunurile din acel loc, din motive personale, iar apoi a fost schimbata yala fiindu-mi restrictionat accesul in acel spatiu.
Asociatia de locatari mi-a restrictionat total accesul in acel spatiu pana in momentul in care voi plati chirie pe perioada in care nu am avut acces la bunuri sau la spatiu.

Puteti sa-mi spuneti va rog daca au dreptul sa-mi ceara chirie pentru o perioada in care accesul mi-a fost limitat?
Cel mai mult ma intereseaza sa stiu daca au dreptul sa-mi "confiste" bunurile si ce pot face pentru a rezolva problema.

Multumesc!
cred ca au drept la chirie pentru spatiul pe care l-ati folosit, insa nu cred ca au dreptul la a "confisca" bunurile.
danielbadea a scris:

daca au dreptul sa-mi ceara chirie pentru o perioada in care accesul mi-a fost limitat?

Exista document incheiat intre parti conform caruia sa rezulte ca in perioada contractual prevazuta locatorul a interzis/restrictionat accesul in spatiul inchiriat?
Este discutabila afirmatia " confiscarii" bununurilor,care poate fi justificata drept masura de siguranta pentru recuperare suma neachitata

eu.ro.lex a scris:

cred ca au drept la chirie pentru spatiul pe care l-ati folosit, insa nu cred ca au dreptul la a "confisca" bunurile.

Multumesc pentru raspuns, nici eu nu cred ca au dreptul sa-mi retina bunurile dar vreau sa fiu sigur.
ynocentta a scris:

Exista document incheiat intre parti conform caruia sa rezulte ca in perioada contractual prevazuta locatorul a interzis/restrictionat accesul in spatiul inchiriat?
Este discutabila afirmatia " confiscarii" bununurilor,care poate fi justificata drept masura de siguranta pentru recuperare suma neachitata

Multumesc pentru raspuns, nu exista un astfel de document.
Am precizat de la inceput ca bunurile au fost retinute pana in momentul in care voi plati chirie; desi nu mi se pare normal sa mi se ceara plata chiriei pentru o perioada in care nu am avut acces la spatiul inchiriat, sunt dispus sa platesc, problema este ca momentan nu imi permit sa platesc dar am nevoie de bunuri (mobilier etc.) pentru a le muta intr-o noua locatie.
Doresc sa eliberez acel spatiu cat mai repede, inainte sa creasca si mai mult suma ceruta si vreau sa stiu daca/ce pot face pentru a-mi recupera bunurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract inchiriere (plata chirie dupa reziliere) silviumarin silviumarin Buna ziua, Sper ca ma puteti ajuta in lamurirea unei probleme...Dupa rezilierea unui contract de inchiriere (am inchiriat o boxa in subsolul unui bloc) ... (vezi toată discuția)
Spatiu inchiriat sigilat MIR ANDY UNIVERSAL SRL MIR ANDY UNIVERSAL SRL nu stiu daca am postat corect intrebarea la aceasta sectiune dar sper ca voi primi un raspuns. As dori sa stiu daca in cazul neplatii chiriei la un birou ... (vezi toată discuția)
Model de acord cris2279 cris2279 Firma X inchiriaza de la firma Y un apartament; pentru a-l folosi in scopuri de stabilire a sediului social (pentru o alta firma decat X) are nevoie de un ... (vezi toată discuția)