nu stiu daca am postat corect intrebarea la aceasta sectiune dar sper ca voi primi un raspuns. As dori sa stiu daca in cazul neplatii chiriei la un birou inchiriat de la o societate comerciala , aceasta are dreptul de a-mi schimba yala si de a pune sigiliul pe usa. Contractul este facut in 2008, in 2009 nu s-a facut act aditional sau alt contract cu toate acestea factura este mult mai mare decat suma initiala stabilita in contract. Ce as putea face sa-mi recuperez actele si tot ce mai am in birou( mobilier, calculatoare... etc) in afara de a achita toata suma restanta? Este legal cum au procedat ? Daca intru fortat care ar fi consecintele?
Au procedat fără niciun drept. Eu aş rupe liniştit sigiliul (dacă este pus de locator şi nu de vreun executor judecătoresc) şi aş intra în spaţiu. Presupun că acel contract este încă în vigoare.
nu ati inteles , acel contract nu mai este in vigoare si omul si schimbat yala la proprietatea dumnealui , a sigilat probabil in prezenta catorva martori fiindca a constatat ca mai aveti lucruri in el , nici bani pe chirie nu va poate cere fara contract valabil , dar va poate da in judecata si s-a va ceara bani ca nu ati eliberat spatiul in momentul in care va expirat contractul si din cauza dvs nu la putut inchiria la altcineva
vedeti in codul penal ce inseamna sa intri pe proprietatea altuia
Mai ales ca este S.C. s-a nu prezinte in instanta un contract mult mai mare incheiat cu altcineva de la data cand dvs trebuia s-a prelungiti contractul si din cauza dvs nu a putut sa intre in imobil
si mai este o chestie prin necontestarea in 30 de zile a facturilor emise ati fost de acord cu ele , nu va poate cere bani prin somatie de plata ca nu ati avut contract dar prin pretentii va poate cere
Facturile le-am primit prin posta cred ca trebuia totusi sa primesc si o instiintare de majorare a pretului, apoi somatii de plata etc. Asa cum mi-au trimis facturile prin posta puteau sa-mi trimita si un act aditional sau ceva prin care sa ma anunte. Biroul il foloseam dupa amiaza si asta foarte rar si nu prea ma intalneam cu cei de acolo. Probabil puteau sa faca un contract cu altcineva dar in conditiile in care sunt foarte multe birouri goale nu cred ca tocmai acela ar fi interesat pe cineva. Dar asta e. Totusi nu trebuia sa fiu instiintata?
In momentul in care a expirat contractul iar partile nu au incheiat un nou contract dar nici nu au stabilit eliberarea spatiului eventual refuzul de a incheia un nou contract, cred ca acesl contract din 2008 se prelungeste de drept pe aceeasi perioada. Mai mult, proprietarul a emis facturi, deci, va recunoaste dreptul de locatar. Are dreptate Themis, si eu as proceda la fel in conditiile in care sigiliul nu l-a pus un executor. Proprietarul, in conditiile in care nu ati achitat chiria are dreptul sa ceara in instanta evacuarea Dvs., are dreptul la lipsa folosinta, cheltuieli de judecata, etc. Dar nu are dreptul sa va impiedice accesul in biroul Dvs. Banuiesc ca in birou aveti documente confidentiale, un calculator cu o baza de date confidentiala, etc. In locul Dvs. i-as da in judecata si as cere daune pentru perioada in care nu am putut sa-mi exercit profesia ( imposibilitatea de a primi clienti, etc). Din punctul meu de vedere proprietarul a savarsit un abuz, dar Dvs. erati obligata sa reactionati la prima factura cu care nu erati de acord. In momentul in care nu ati contestat nici o factura, se subantelege ca sunteti de acord, deci, aveati obligatia sa onorati facturile.