Am o rugăminte, nu știu să răspund la următoarea speță :
În baza unui proces verbal întocmit de Finanțe în 6.02.2003, s-a stabilit în sarcina unei persoane fizice un debit format din impozit pe venit în sumă de 3.128.077 lei , majorări de întârziere de 11.179.691 lei și penalități în sumă de 265.886 lei. Persoana fizică a achitat impozitul de 3.128.077 lei la data de 11.02.2003, dar nu a achitat majorările și penalitățile.
Aceasta persoană fizică poate beneficia de anularea majorărilor și penalităților în anul 2012 ?
Persoana respectivă a primit înștiințare de poprire și i s-a blocat contul bancar pentru un debit de 1.256 lei (12.560.000) reprezentând majorări și penalități, data popririi fiind 31.05.2012.
vă mulțumesc !
Mie imi pare a fi prescris acel debit vechi din 2003 reprezentand majorari si penalizari.
Pentru a putea beneficia de scutirea de laplata penalizarilor si a majorarilor eu stiu ca legea vorbea de stingerea debitului principal intr-o periaoda de timp data. Ori in cazul dvs debitul principal este stins din 2003.
Eu as recomanda o contestatie la executare impotriva popririi sa vedem si noi in temeiul carui titlu executoriu se executa si ce reprezinta concret sumele respective.
Cu cifrele acelea astronomice pe care le-ati postat in cuprinsul mesajului m-ati speriat ... Inca mai calculati in leul vechi?
Nu mai poate beneficia de stergerea penalitatilor, au fost doua facilitati pana acum: 31 decembrie 2011 si 30 iunie 2012.
A se vedea in acest sens OG nr. 29 si 30 din 2011.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Penalizari neachitate
myhy
Buna ziua,
As dori sa va expun problema mea:
Am un restantier in bloc care achita intretinerea cu intarziere, acumuland si penalitati.
Daca nu achita si ... (vezi toată discuția)