avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Penalitati pentru impozite restante persoana fizica
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Penalitati pentru impozite restante persoana fizica

Buna ziua,
Ma intereseaza daca exista posibilitatea de a achita partial penalitatile la impozitul restant pe masina, casa, teren, in momentul in care doresc sa achit integral restanta de impozit.
Cel mai recent răspuns: joana , utilizator 13:17, 24 Septembrie 2012
Majorarile de intarziere se achita dupa ce se achita toate sumele reprezentand creanta principala adica debitele- in ordinea vechimii- pe fiecare tip de obligatie in parte.

Sa presupunem ca aveti de plata la impozitul pe cladiri : 60 lei din 2011 si accesorii aferente acestui debit 20 iar pe 2012 60 lei si accesorii 10 lei. Daca veti plati 90 lei acesti bani vor stinge debitul de 60 lei din 2011, apoi din debitul pe 2012 30 lei. Va va ramane de achitat 30 lei din ddebitul din 2012 si apoi sumele accesorii.

In cazul in care va raman de plata numai sume reprezentand majorari aceste vor fi stinse prin plata tot in ordinea vechimii pe fiecare obligatie de plata in limita sumei platite.

Multumesc.
Dar daca achit doar impozitul fara penalitati pot sa obtin certificat fiscal ca sa pot vinde o masina?
Nu, trebuie sa achitati si penalitatile.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Og 30/31.08.2011 tatiana_galati tatiana_galati Buna ziua, As dori sa stiu daca o societate cu activitate suspendata, a carei fisa pe platitor indica o singura suma de plata, si anume, pentru \"Dobanzi si ... (vezi toată discuția)
Stergere penalitati sidor sidor Am avut datorii la buget, TVA. Am achitat toate datoriile pana in 2009. Au ramas majorari si penalizari de la plata tarzie a TVA. In anul 2010 am cerut ... (vezi toată discuția)
Scutire penalitati la firme,daca se face plata datoriilor pana la 31 decembrie. getic2000 getic2000 Buna ziua,nu stiu daca am inteles bine din ce a zis domnul Boc intr-o zi la televiziune legat de scutirea de plata a penalitatilor firmelor daca se platesc ... (vezi toată discuția)