avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Daca o persoana aflata in somaj ramane insarcinata, avand vechime in munca din 2001 (cu intrerupere 2 saptamani pe 2007) poate primi indemnizatia de crestere copil in cazul in care nu isi gaseste un loc de munca pana la sfarsitul sarcinii?

Multumesc de lamuriri!
Cel mai recent răspuns: florescuami , utilizator 10:14, 13 Ianuarie 2009
Pentru a beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului trebuie sa realizeze venituri profesionale supuse impozitarii in ultimele 12 luni anterioare nasterii.
florescuami a scris:

Daca o persoana aflata in somaj ramane insarcinata, avand vechime in munca din 2001 (cu intrerupere 2 saptamani pe 2007) poate primi indemnizatia de crestere copil in cazul in care nu isi gaseste un loc de munca pana la sfarsitul sarcinii?

Multumesc de lamuriri!

Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CIC, trebuie sa realizeze in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.
Cele 12 luni pot fi constituite si din perioade asimilate , cum ar fi : a beneficiat de indemnizatie de somaj, stabilita conform legii; a beneficiat de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate, potrivit legii; a beneficiat de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani, respectiv pana la varsta de 3 ani in cazul copilului cu handicap; etc.

Buna ziua,

Indraznesc sa va deranjez cu cateva intrebari si clarificari legate de acordarea somajului:
- avand in vedere ca legea prevede un ajutor diferentiat in functie de stagiul de cotizare, acesta se refera la intreg stagiul de cotizare din cartea de munca sau doar la ultimul an lucrat?
- ajutorul de somaj se acorda facand media salariilor pe ultimul an lucrat, pe ultimele 3 luni sau se acorda ca procent din salariul minim brut pe tara la care se aplica coeficientii de ierarhizare ?
- este corect sa se reduca salariul la minimul pe economie fara a se tine cont de categoria studiilor angajatului?

Va adresez aceste intrebari deoarece sunt absolventa inclusiv a studiilor postuniversitare iar de la 01.02.2009 imi inceteaza contractul de munca datorita desfiintarii postului la societatea la care lucrez.

Cartea de munca are urmatoarele perioade inregistrate:
01.04.2001-01.09.2001
01.02.2002-20.10.2003
20.10.2003-14.12.2007
01.01.2008-01.07.2008
18.02.2008-01.02.2009 (pe contract part-time)

Va multumesc anticipat pentru atentia acordata!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doctoratul in invatamintul superior medical este curs de formare si perfectionare pantera A pantera A va rog sa ma ajutati,am nascut in sept.2007 ,fiind angajata la universitate ca doctorand pina in noiembrie 2006,apoi am 2 luni de concediu fara salar cu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Mihta Mihta Buna ziua, Sunt intr-o situatie in care nu stiu daca pot beneficia de indeminzatia pentru crestere copil. In data de 31 ianuarie 2009 mi s-a incheiat CM ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil alexxadavyd alexxadavyd :O punea cineva mai devreme problema daca perioada de realizare a veniturilor profesionale pentru deschiderea dreptului la concediul de crestere a copilului ... (vezi toată discuția)