avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

Buna ziua,

Am si eu o problema, va rog sa-mi raspundeti. Am un copil de 10 ani, tatal lui a murit in februarie 2012( 34 ani). In ce conditii beneficiaza de pensia de urmas, copilul intra in grad de handicap deoarece sufera de miopie forte. Am depus actele ca casa de pensii dar imi lipseste cauza decesului. Fostul sot a murit in Franta, iar medicul de acolo mi-a eliberat un act din care reiese ca a murit de moarte naturala. Cei de la casa de pensii spun ca daca nu a murit de cancer sau accident de munca , copilul meu nu va beneficia de pensie de urmas. Fostul sot avea cancer dar a aflat inainte cu o luna de a muri si nu a fost luat in evidenta la nici un medic. Va rog sa ma indrumati pentru ca dosarul e depus si ei asteapta, la fel si eu. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 09:12, 1 August 2012
Cum a aflat ca are cancer si nu este luat in evidenta? (trebuie sa investigati dvs)
Legea pensiilor spune asa:
- Daca tatal avea o vechime in munca de cel putin 11 ani, copilul beneficia de pensie de urmas
-Avan diagnostic - cancer - primirea pensiei de urmas nu mai este conditionata de acea vechime in munca

***Drept pentru care, e neaparat nevoie sa faceti dovada ca a fost diagnosticat cu aceasta boala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt conditiile pentru acordarea pensiei de urmas pe caz ... Florin-V Florin-V Care sunt conditiile pentru acordarea pensiei de urmas pe caz de boala? As dori putin ajutor cu urmatoarea speta: fratele meu a fost diagnosticat cu ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere copil major cu handicap ContSters274581 ContSters274581 va rog daca puteti sa ma ajutati cu niste raspunsuri la urmatoarea problema.Sotul,pensionar limita varsta divorteaza in 2006 de nevasta cu care are un copil ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru copil urmas C.Fabyola C.Fabyola buna tuturor,am o intrebare, sotul meu a fost ucsi in urma cu un an, inculpatul a fost incadrat in articolul c.p 175 in ca nu sa finalizat ... (vezi toată discuția)