avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire imobil

Buna ziua,

Intrebarea mea este cum si cine mosteneste imobilul din situatia descrisa mai jos. Care este procedura de succesiune, cum se inscrie imobilul pe alt nume?

Imobilul se afla la tara si este inca inscris pe numele strabunicilor mei care au decedat cu foarte mult timp in urma. Din cei 7 copiii numai 3 mai sunt in viata in acest moment: bunica mea + doua surori. De la decesul strabunicilor, in acel imobil au locuit foarte mult timp mama mea + cele doua matusi ale mele + bunica mea, una dintre surorile bunicii mele si un frate de-al bunicii mele. Din anul 1973 si pana in urma cu 6-7 ani din cele 3 camere ale imobilului au locui astfel: Sora bunicii mele intr-o camera si fratele bunicii mele + familia in celelalte 2 camere. De la decesul fratelui din urma cu 6-7 ani a ramas doar sora bunicii mele in camera ei, iar celelalte 2 camere nu mai sunt locuite si nici nu sunt intretinute de nimeni. Cheile de la cele 2 camere sunt la familia fratelui decedat.
De mentionat este ca din cei 7 frati 3 s-au stabilit in Ungaria inca din anii 40 si rareori au luat legatura cu familia din Romania.
Din punct de vedere al dezbaterii succesiunii aveti de facut o succesiune succesiva :
1.de pe urma strabunicilor -
2. de pe urma mostenitorilor ramasi la prima faza
3. si apoi succesiv pana la ultimii defuncti.
Nu are importanta ca unii dintre mostenitori sunt plecati in Ungaria. Se vor anunta prin anunt la o publicatie (Ziar) publicand data la care se dezbate succesiunea, ora si la ce notariat, si daca eventual le cunoasteti adresa ii anuntati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitoare sau nu?! ContSters235906 ContSters235906 Buna ziua, Matusa tatalui meu,a fost casatorita,a divortat..apoi sotul sau a decadat...nu au niciun copil,in urma cu un an de zile am primit vestea ca mi-a ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters15764 ContSters15764 Buna ziua, Unchiul meu vrea sa dezbata succesiunea dupa moartea parintilor lui, adica dupa bunicii mei. Va descriu mai jos situatia cu care ma confrunt in ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters15764 ContSters15764 Buna ziua, Unchiul meu vrea sa dezbata succesiunea dupa moartea parintilor lui, adica dupa bunicii mei. Va descriu mai jos situatia cu care ma confrunt in ... (vezi toată discuția)