avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... cumparare teren arabil fara carte funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

cumparare teren arabil fara carte funciara

buna ziua!
va rog sa-mi spuneti daca pot si e legal sa cumpar(prin notariat) teren arabil fara ca proprietarul sa aiba carte funciara, daca da,cum sa procedez si la ce riscuri ma expun.
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: sorinflorin , utilizator 21:38, 23 Iulie 2012
Nu se poate asa ceva, intrucat la perfectarea vanzarii, notarul va cere un extras de carte funciara, urmand sa faca intabularea pe numele cumparatorului. Puteti face, in schimb, un antecontract de v-c, notarial, in care sa precizati obligatia vanzatorului de a efectua documentatia cadastrala si intabularea intr-o anumita perioada, urmand apoi sa faceti actele definitive.
muiltumesc!
si dupa aceasta procedura nu mai am nevoie de proprietar niciodata?
daca e batran si intre timp decedeaza?
nu am probleme cu mostenitorii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren arabil in conditiile unui titlu de proprietate comun MagdalenaMariaGrosu MagdalenaMariaGrosu Trei frati au 12 ha teren arabil, fiecare cate 4 ha, dar titlul de proprietate este comun. Fiecare frate are in schimb un certificat individual de intrare in ... (vezi toată discuția)
Reziliere antecontract apartament alinaaline alinaaline Buna ziua.Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare pt un apartament nou cu o firma in anul 2008(de fapt o mansarda) pe care l-am achitat ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata. pentru vanzarea unui teren arabil extravilan, ... ionica3727 ionica3727 Buna dimineata. Pentru vanzarea unui teren arabil extravilan, ce acte sunt necesare. De asemenea este necesara efectuarea unei topografii? Precizez faptul ca ... (vezi toată discuția)