avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... oug 50
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

oug 50

buna seara

am un credit ipotecar in chf luat in 2008.
beneficiez de prevederile oug. 50/2010?

multumesc
Cititi pe siteul www.expertulbanilor.ro/bcr-volksbank-recuperare-comision-de-risc/;A aparut decizia Curtii Europene de Justitie C-602/10 prin care se mai lamuresc anumite lucruri legate de OG 50,inclusiv cea a mult discutatului comision de risc.Poate va trebui s-o discutati totusi cu cineva de specialitate care sa va ajute concret daca este cazul,mai ales ca nu stapaniti un minim de cunostiinte juridice si economice.
Daca ati semnat un act aditional, in 2011, iar banca nu v-a notificat ulterior modificarii OG 50/2010 ca nu vi se mai aplica acele prevederi, vi se aplica OG 50/2010.
Daca nu ati semnat, nu vi se aplica decat in ceea ce priveste comisionul de rambursare anticipata, care nu poate fi cerut de catre banca daca dobanda nu este fixa.
Am semnat 2 acte aditionale cand am solicitat 2 restructurari, respectiv 2009/2010 si 2010/2011.
Se mai aplica oug. 50/2010?
De asemenea, nu am fost notificat de banca, in schimb, am solicitat scris bancii nedeclararea abuziva a acceptului tacit si modificarea contractului fara acordul meu scris.
Ultima modificare: Marți, 24 Iulie 2012
gi-jane2, moderator
Oug50/2010 nu se aplica decat daca exista act aditional semnat sau acceptat tacit.
Pentru mai multe informatii si sfaturi scrieti la: accba.romania@yahoo.ro - asociatia de consiliere a clientilor bancari si asiguratilor din Romania, asociatia o gasiti si pe facebook

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractele de credit incheiate in magazine ma intreb daca si contractele de credit incheiate in magazine se modifica in baza OUG 50/2010? (vezi toată discuția)
Comision de rambursare anticipata codreanud codreanud se mai plateste sau nu comisionul de rambursare anticipata la creditele cu dobanda variabila? (vezi toată discuția)
Contract credit ghcar ghcar Buna ziua, Se mai poate micsora povara unui contract de credit (considerand prevederile OUG50/2010) in care: 1) comisionul de rambursare in avans este ... (vezi toată discuția)