Buna ziua,
Am o problema foarte complicata
Am un credit ipotecar neachitat din luna octombrie 2011, garantat cu casa in care locuiesc impreuna cu sotia si doi copii minori.ANAF mi a pus sechestru pe casa pentru o datorie neachitata de la un SRL, care nu mai functioneaza de vreo 3 ani.Am solicitat bancii micsorarea ratei lunare pentru o perioada, dar din cauza acelui sechestru ,am fost refuzat. in aceste conditii si eu am refuzat sa mai iau legatura cu banca, nemaiavind efectiv nici o instiintare de nicaieri.
Un fost coleg ,lucrator la aceasta banca, a intrat pe contul meu si a vazut ca, creditul este trecut la neperformante. Acestea fiind datele, ce urmeaza?
Astept executorul bancar , ma pot da afara din casa cu 2 copii mici peste noapte, in miezul iernii sau ma lasa sa stau in casa pana gasesc ei cumparatori?
Asi putea cauta eu un cumparator care sa preia creditul?
Va multumesc!
Dumneavoastra aveti urmatoarele drepturi ca debitor la ora actuala :acesta pastreaza detentia imobilului ipotecat.
are dreptul sa culeaga fructele ca orice proprietar. are dreptul de a instraina imobilul ipotecat, dar, in acest caz, imobilul se va stramuta catre noul dobanditor, grevat de ipoteca constituita asupra lui.
Avand in vedere ca, creditul este trecut la credite neperformante, posibilul cumparator poate sa preia creditul ?Daca da, atunci achit si datoria catre ANAF si fac acte de vanzare cumparare.